Skip to main content
  • alt
  • 25.06.2015.

Detroit Swindle vrti Eddyja & Dusa na BBC Radio 1

Malo je tako zaista važnih križišta svega onoga što suvremena elektronika nudi kao što je to BBC Radio 1.

 
Valovi su to koji ugošćuju lica, prste i glasove diljem zemaljske kugle pod veliki kišobran dobre glazbe gdje svatko zauzima svoje mjesto i daje sve od sebe kako bi uši gladne kvalitetne glazbe dobile što trebaju.
 
Tako i Detroit Swindle imaju svoj komad pite ovih poznatih radiovalova na kojima su odlučili predstaviti mix najboljih traka koje su obilježile njihov zvuk i sami su o njemu napomenuli ovo: “Proveli smo oko dva dana prolazeći kroz kolekciju ploča i morali smo izabrati između puno previše traka! To je vjerojatno bila najteža stvar koju smo morali učiniti ove godine. Zaista smo željeli da ovaj mix predstavlja zvuk koji su ljudi zavoljeli u vezi nas. Tako da ćete čuti nekoliko DS klasika, mnoštvo nove glazbe i naravno neke naše vlastite trake.”
{youtube}yM0bdaGQRbw{/youtube}
 
I mix je ovdje i totalno smo oduševljeni da se na njemu nalazi i traka našeg domaćeg dualnog Nu Jazz i house projekta “Eddy & Dus”. Traka se zove “A from B” i izdana je na Freerange Recordsu.
 
Sceni centralne, istočne i južne europe nimalo nije stran zvuk ove sjajne glazbene fuzije vrućeg jaza s dubokim osloncem house beata koji Eddy i Dus tako majstorki slažu.
 
Eddy Ramich osvajač je  “Master of the Mastermix”, nagrade renomirane japanske stranice J-Wave, ujedno je i meštar ceremonije Kontrapunkta s kojim je u prostore Aquariusa dovodio momke koji su punili najveće klubove plave lopte kao Gilles Peterson, 4Hero, Carl Craig, IG Culture,Theo Parrish, Martyn… Zatrpan projektima u mraku studija jutra čeka s Dusom stvarajući nove glazbene priče koje jedva čekamo čuti.

alt

 
Klizni stoga na stranicu BBC Radia 1 i osluhni u kakvom društvu se našla Dusova i Eddyjeva stvar, ili pak skokni na MIxcloud i chekiraj kako zvući boja kao glazba.
sea star desk
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.