Skip to main content
  • 14.11.2022.

Dojmovi su se slegli, evo što kažu hrvatski DJ-evi koji su nastupili u Las Vegasu

Dio postave koja je otišla na put preko bare predstavljati hrvatsku elektroničku scenu nam otkriva svoje dojmove iz Las Vegasa

Piše: 

15 prominentnih hrvatskih DJ-eva nastupilo je pred američkom publikom u prostoru AREA15 te u klubu EGO i pokazali Američkoj industriji zabave (koja slovi kao prva u svijetu) da ipak imaju još nešto za naučiti po pitanju glazbe i partijanja.


Foto Gitz Production

Prvu večer festivala hrvatsku elektroničku scenu predstavljali su Wekingz, Dallerium, Joe2Shine, Kosta Radman, Dancelectric, Damir Ludvig i Kraundler, dok su drugu večer Elena Mikac, Tom Bug, Vedran Car, Yakka, Marina Karamarko, DJ Jock i Tomo In Der Muhlen bili zaslužni za teleportiranje američke publike na zagrebačko izdanje festivala, te im tako omogućili da barem na trenutak osjete atmosferu jednog hrvatskog festivala.


Dio hrvatskih DJ-eva nastavio je svoje putovanje po američkim kontinentima, a dio se vratio kući. Nakon oporavka od jet laga, dojmovi su se slegli, a kako je bilo iz prve ruke otkrili su nam Damir Ludvig, Marina Karamarko, Tom Bug, Vedran Car i Yakka.

Grad grijeha ostavio je dojam na hrvatske DJ-eve. Iako grad ne spava, ima zavodljiva svjetla velegrada i pregršt sadržaja. Damir Ludvig nam otkriva kako mu je ipak najdraže bilo družit se s ekipom hrvatskih DJ-eva, producenta i organizatora. “Umjesto kukanja, bilo je lijepo vidjeti da se i naši ljudi mogu uhvatiti s izazovom i odraditi nešto s velikim potencijalom. Čast mi je što sam nastupio na eventu LMF Las Vegas – Episode 01. Noć poslije gaže u AREA15, puštao sam svoje omiljene singlove i na manjem partyju u klubu EGO, gdje me je ugodno iznenadio David Serrano, legendarni meksički DJ. Meksikanac je nahvalio moj izbor glazbe, a o glazbenoj produkciji i organizaciji festivala razgovarali smo do kraja programa.” zaključuje Damir Ludvig.

Druženje je bila prilika za bolje upoznavanje kaže Tom Bug koji se osvrnuo i na razliku u publici “Festival je bio super, svi smo primjetili kako američka publika, bar ona iz Vegasa odmah ide u gužvu i odmah pleše. Za njih nema okolišanja, stajanja sa strane i čekanja da se nešto dogodi.”

Da je odlična stvar okupiti cijelu garnituru kvalitetnih hrvatskih DJ-eva na jednom mjestu, smatra i Yakka. “Mislim da je ovo jako bitna i velika stvar za istu. Spakirati naših 15 DJa, poslati ih na drugu stranu svijeta i isfurati hrvatski dvodnevni event usred Las Vegasa zvuči nevjerojatno već i ovako na sam spomen. Naša ekipa se super slagala međusobno, odlična vibra i energija.” Razliku u publici primijetio je i Yakka koji kaže “Ono što sam ja primjetio da publika koja je došla na naš event je bila priklonjenija tvrđem zvuku. Isto tako, zanimljivo mi je što ih se mnogo oblači za party/festival šareno, otkačenoKod nas je publika po tom pitanju konzervativnija.” Osim razlike u publici, Yakka, koji nam se javlja iz Amerike dodaje i razliku u organizaciji “Nije bilo ni lako sve sprovesti u djelo. Cijela priprema eventa se u nekim stvarima bitno razlikuje od Hrvatske. Neke stvari koje se čine banalne na kraju oduzmu puno vremena i energije, razne dozvole, zakoni, praksa i navike publike…”

Iako nije najveći fan casina i cijelog blještavila kojeg sa sobom nosi velegrad, Marina Karamarko naglašava kako jeLas Vegas super za doživjet i vidjeti. Kao i ostatak DJ-eva s kojima smo razgovarali, Marina Karamarko se složila da je zapravo najvrjednije iskustvo bilo povezivanje s ostatkom ekipe koja je otišla predstavljati hrvatsku elektroničku scenu u Grad grijeha. “Svi se mi znamo već 10, 15 godina, ali nikad nema prilike za družit se malo duže od 5 minuta kada sviraš prije ili poslije nekog. Uvijek su to kratke primopredaje.” ističe Marina Karamarko koja je nakon Las Vegasa produžila za Meksiko.

Vedran Car put u Las Vegas nazvao je drugim maturalcem. Imao je priliku odraditi dva seta, jedan festivalski te jedan na afterpartyju gdje je pozornicu u jednom trenutku podijelio i s momcima iz Dalleriuma. Iako su imali gust raspored, hrvatska elektronička ekipa u Las Vegasu imala je vremena i za razgledat grad, za kojeg Vedran Car zaključuje “Grad je sulud, prekrasan, kičast i 4 dana jednostavno nisu bila dovoljna da bi ga dovoljno dobro istražili. Uvijek sam mislio da je Vegas primjer grada kojeg treba izbjegavati, ali bio sam u krivu, ako bude prilike, vratit ću se bez razmišljanja! Ono sto me iznenadilo je hladnoća, doslovno sam išao kupiti zimsku kapu! “

Ekipa iz LMF-a najavljuje sljedeće USA izdanje "LMF Las Vegas – Episode 02" već za proljeće 2023., a više informacija kažu da možemo očekivati već početkom prosinca. Također objava datuma LMF 2023 očekuje se u narednim danima. Iz organizacije poručuju da možemo očekivati najjače izdanje do sada te da nas osim velikih imena očekuju i mnogi dodatni sadržaji koji će se premijerno prezentirati upravo na "LMF 2023" na već sada poznatoj lokaciji popularnog jezera Jarun.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2