Skip to main content

Top 10 regionalnih izdanja. Selektor: Lawrence Klein

U naša njedra pristiže jedan od traženijih lica domaće elektroničke scene, aktualni Ambasador, DJ i promotor, pokretač večeri Opposite i član RatCat kolektiva, Lawrence Klein iz Šibenika o kojem će se još puno pričati u budućnosti.

Piše: 


Njegova uloga je da svaka 2 mjeseca objavljuje Top 10 regionalnih izdanja koja su ga impresionirala, pa evo što je pripremio u svojoj premijeri:


Ilija Đoković – Atom (Original Mix) / Filth on Acid

Ilija niže uspjeh za uspjehom, a to nam je dokazao i s trakom "Atom" koja je izdana za Reinier Zonneveldov label Filth on Acid. Što reći za traku koja je bila na Beatportu broj jedan, nego da je top!

Coeus – Forgotten Love (Original Mix) / Mimesis Audio

Iza imena Coeus krije se Nemanja Petković, momak na kojeg svakako valja obratiti pažnju jer je pravi dijamant. Redovito ga vrte imena poput Tale of Us i njegovo vrijeme na pozornicama diljem Europe tek predstoji. Traka "Forgotten Love" je prvo izdanje labela Mimesis Audio, inače podlabela Sweet Musique-a.

Andrologic – Spark Inside (Original Mix) / Click Records

Andrologic se novom trakom deep progressive zvuka našao na kompilaciji uglednog amstedramskog labela Click Records uz zamimljive strane izvođače. Svakako zaslužuje biti na ovoj listi.

Petar Dundov – Pyroelectric (Original Mix) / Cocoon Recordings

Uvijek besprijekoran i kvalitetan, uz onaj poznati melodični progresivni zvuk kakav njeguje Petar. Ova traka koja se našla na izdanju Cocoon Recordingsa nimalo ne odstupa od tog Dundov-ovog koncepta.

Alex Nemec, Eleven Sins – Land of Dreams (Forniva remix) / Overload Records

Forniva je dosta vrijedan i od početka godine već je objavio nekoliko izdanja, a ovim je remixom baš pogodio "u sridu". Traka je ugodni deep melodic house što vas u ugodnoj atmosferi vozi polako.

Space Motion – Requm for a Dream (Original Mix) / Timeless Moment

Vrlo produktivan producent koji niže izdanja jedno za drugim, s moćnim i klupskim zvukom. Svakako poslušati.

Jelly For The Babies – Faded Memories (Original Mix) / Inspired By Trees Records

Zanimljivo izdanje uz koje idu još dva remixa. Podržali su ga brojni ozbiljni DJevi s raznih strana svijeta što ponajbolje ilustrira o kakvim je trakama riječ.

Darko Milošević & Nick Devon – Void (Original Mix) / Steyoyoke Black

Suradnjom između dvije uzdanice Steyoyoke labela, Darkom i Nickom, dogodila se traka "Void" na kojoj do izražaja dolazi onaj klasični ‘Ethereal Techno’ zvuk.

Sale Jankovic – SNTNTN (Original Mix) / Feel Decimal Black

SNTNTN je moderna, melodična i atmosferična traka koja polako vozi do svog vrhunca. Obje trake na izdanju Mascarade su moćne i kompaktne, ali ovu bih izdvojio kao dominatniju.

Volster – Shadowboxing (Original Mix) / Edit Select

Shadowboxing je jedna od četiri trake s istoimenog EP-a i mada je svaka od njih na svoj način zanimljiva, ova me se najviše dojmila. Baš dominira i sigurno će dobro protresti plesne podije po klubovima.

Autor: Lawrence Klein

Kao pripadnik novije generacije talentiranih glazbenika prvi znaci da će mu glazba biti životni put dali su se naslutiti nakon što ga je Burn Residency uvrstio među 15 DJ-a Europe, nakon čega je formu brusio na Ibizi stječući prva poznanstva.

Nedugo nakon toga nastaje šibenska renesansa pod kapom RatCat kolektiva u koji svim srcem stupa i sami Lovre kao organizator večeri Opposite. U godinu dana od potpunih anonimaca postali su najzanimljiviji kolektiv u Dalmaciji, a nagrada je stigla osvajanjem čak 5 Ambasadora između ostalog Klein je dobio vinyl za najbolju novu klupsku večer, a u kategoriji DJ godine publika ga je nagradila osvajanjem 3. mjesta.

Lovre danas nastupa svuda po regiji i surađuje sa brojnim kolektivima i izvođačima, te je A&R u labelu Simulation Records. Vjerojatno ste ga već uspjeli čuti ili možda hoćete u narednom periodu u renomiranim klubovima ili na nekom od festivala. Budite uvjereni da nećete ostati razočarani.
 

sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2