Skip to main content
  • 25.08.2023.

Dr. Motte otkrio da budućnost Rave The Planeta ovisi o donacijama

Usprkos turbulentnom finišu organiziranja Rave The Planeta, parada je prvog vikenda srpnja uspješno osvojila ulice Berlina

Piše: 

Na užarenim ulicama glavnog njemačkog grada zaplesalo je više od 300 tisuća ljudi, no završetkom parade postavilo se pitanje – hoće li se ona ponovno održati ili ide u povijest kao Love Parade.

Mjesec dana nakon završetka drugog izdanja Rave The Planeta, ekipa organizatora predvođena legendarnim Dr. Motteom su istaknuli zadovoljstvo ovogodišnjim izdanjem te otkrili u kojoj se situaciji trenutno parada nalazi i što ju čeka u budućnosti.


Foto Fabrizio Bensch/REUTERS

Iako je parada prošla uspješno, budućnost Rave The Planeta je neizvjesna

Ovogodišnji troškovi privatne hitne pomoći su dobrano premašili budžet tegotovo prisilili organizatore na otkazivanje Rave The Planeta. U posljednjem tjednu prije početka Rave The Planeta, organizatori su se obratili budućim posjetiteljima te ih pozvali na donacije te su na taj način prikupili gotovo 88 tisuća eura. Originalni budžet berlinske parade je bio 40 tisuća eura te kada se zbroji kompletni novac na raspolaganju, on i dalje nije bio dovoljan da se pokriju dugovanja.


Foto Fabrizio Bensch/REUTERS

Kako bi se zatvorila ovogodišnja dugovanja te krenulo u planiranje sljedeće parade, organizatori Rave The Planeta moraju prikupiti još 87 tisuća eura. Zbog toga su nastavili sa GoFundMe kampanjom kako bi spasili budućnost parade. Osim preko donacija, Rave The Planet ide na klupsku turneju ove jeseni i zime, kako bi i na taj način prikupili dodatne novce, a prva postaja će biti u njemačkom gradu Görlitzu na granici s Poljskom.

Stoga, Rave The Planet prvo mora podmiriti dugovanja, a zatim kreirati financijski plan u kojem će zaračunati troškove troje zaposlenika na pola radnog vremena, troškove dovođenja DJ-eva i njihovih smještaja, kao i troškove logističke organizacije samog događaja te naravno hitne medicinske pomoći na što odlazi najveći dio troškova.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2