Skip to main content
  • 25.08.2023.

Čak 10 festivala iz regije se našlo na DJ Mag-ovoj ljestvici najboljih 100 festivala 2023.

Jedan regionalni festival više u odnosu na prošlu godinu se našao na prestižnoj ljestivci

Piše: 

Nakon nekoliko mjeseci glasanja i više od 100 tisuća prebrojanih glasova, DJ Mag je objavio rezultate izbora za najbolje festivale 2023. Titulu najboljeg festivala prema čitateljima DJ Maga, treći put za redom ide u ruke belgijskog Tomorrowlanda. Kao i prošle godine, Ultra Music Festival iz Miamija se našao na drugom mjestu, a na treće se popeo britanski Glastonbury.

Nakon prošlogodišnjeg petog mjesta i ove se godine EXIT našao u samom vrhu. Zauzeo je deveto mjesto, a među deset najboljih svjetskih festivala nalaze se još EDC Las Vegas, Coachella, UNTOLD festival, Awakenings, Creamfields North i World Cube Dome.

Prošle godine se na ljestvici našlo devet regionalnih festivala, a ove godine regija čini čak 10% kompletne ljestvice najboljih svjetskih festivala. Hideout festival s kojim počinje festivalska sezona na plaži Zrće je zauzeo 31. mjesto. Deveto izdanje Ultra Europea je napredovalo do 33. mjesta.


Foto Julien Duval

Outlook Origins napreduje do 37. mjesta, a Lovefest u Vrnjačku Banju donosi 38. mjesto. Sonus festival se našao na 44. mjestu. Između 60. i 70. mjesta su se našla tri festivala iz The Garden ResortaLove International na 60., Dimensions na 62. te Defected Croatia na 69. mjestu. Zagrebački LMF Festival je debitirao na ovogodišnjoj ljestvici s ulazom na 87. mjesto, a ujedno je među spomenutima jedini festival koji je u potpunosti u hrvatskom vlasništvu.

Kompletnu listu najboljih svjetskih festivala provjerite klikom na poveznicu.

 

brejcha 2
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
brejcha 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju