Skip to main content
  • 18.04.2013.

Eddie Richards prvi put u Mastersu

Britanski kum housea Eddie Richards, kojem nerijetko prilijepe i epitet „evil“ nastao tijekom jedne Noći vještica, nije nepoznanica hrvatskim partijanerima i uvijek je rado viđen gost u našim krajevima jer zabava je zajamčena.

Piše: 


U house  glazbi  Richards je od samih početaka te je još u osamdesetima kao rezident DJ u Clink Street bio među prvima koji je elektronsku glazbu predstavio britanskoj publici. Iz osamdesetih potječe i već spomenuta titula „Britain's godfather of house“  koju i dan-danas neumorno brani izvrsnim  setovima, a i nezaobilazna je sastavnica svakog iole ozbiljnijeg pregleda elektronske glazbe. Nakon svirki u Clinku i Heavenu (London) te Haciendi (Manchester) Eddie je postao zvijezdom legendarnih UK partyja kao što su Sunrise, Energy i Helter Skelter..
{youtube}C4Jnd1djeqc{/youtube}

Početkom devedesetih  osniva prvu DJ agenciju dy-na-mix da bi se kasnije posvetio više produkciji i izdavanju kako u UK tako i u Europi i Americi. Labelovi za koje je radio su End Recordings, Hypervinyl, Matter/Form, SoCo Audio, Northern Lights, dy-na-mix, Storm, Plastic City…, a i sam je vlasnik dvaju – Lunar Tunes i Storm. Osim što je, uz Nathana Colesa, Terryja Francisa, Richarda Greya i druge, dugogodišnji član Wigglea, Eddie je i jedan od rezidenta londonskog Fabrica, kluba u kojem je začet tech house.
{youtube}y-nh1HAzjhY{/youtube}

Veličine i utjecaja britanskog „zloćka“ svjesni su i momci koji stoje iza zagrebačkog Reforma te ga odlučiše dovesti još jednom u Zagreb, ali ovaj put, kako i sami ističu, prvi put u Mastersu. Što je novog pripremio Richards, poznat po otkrivanju i promoviranju novih talenata, ali i domaći dečki Luka K i Nicole, na vlastite se uši možete osvjedočiti već u petak, 19. travnja za 50 kuna.
{youtube}K28XDIQhnaQ{/youtube}

soul gravity desktop
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.