Baner

Ekskluzivno iz Kine: Dekova o izdanjima, sceni, koronavirusu i svom humanitarnom radu

Utorak, 25 Veljača 2020

Njegovo ime je Dominik Kovačević, naša je domaća snaga na svjetskoj elektroničkoj sceni i radi velike stvari kao DJ i producent sa svojim aliasom Dekova.


Dekova
je ove godine nominiran na Ambasadoru u kategoriji Mainstream DJ godine, a mi smo ga kontaktirali da vidimo što je novoga na stvaralačkom planu.Već skoro godinu dana živi i radi u Kini gdje nastupa po različitim klubovima, a rezidenciju drži u najboljem kineskom klubu Space Plus (Shangai), dok dnevnu rezidenciju ima u underground klubu Subspace (Shangai).

"Glazbena scena i tehnologija su ovdje baš čudo i clubbing biznis u Kini je općenito ogroman", ističe Dekova.Posljednje izdanje "Hey Stranger" izašo je na poznatoj američkoj etiketi Uprise Music. Idući releasovi stižu na BLANC-u, te na etiketi Olivera Heldensa Heldeep Records/Spinnin Records, a još jedan novi single stiže i na Uprise Music ponovno."Ovu godinu predviđam da će biti dosta uspješna jer rezultati dolaze teškim radom. Pozivam fanove da se pripreme na definitivno uzbudljivu i ludu godinu", izjavljuje Dominik.
Prije tri godine pokrenuo je podcast serijal "Hood Stories" koji je došao do 11. izdanja.Dio je humanitarnih DJ setova jer svi klubovi kao i njegov rade livestream na TikToku i kineskim aplikacijama. Svaki dan imaju preko 100 tisuća ljudi koji prate livestream te doniraju novac istim putem.Do sada su prikupili preko 100 tisuća kuna, te taj novac ide u središte gdje koronavirus ima žarište - Wuhan - Hubei - za ljude koji se bore protiv ovog opakog virusa.Kako doznajemo zbog koronavirusa klubovi trenutno ne rade i mnogi gradovi su izolirani, a takvo stanje će i ostati još najmanje iduća 2 do 3 mjeseca, nakon čega bi se vjeruje i sam život trebao normalizirati.

Jučer je na svom Soundcloudu izbacio obradu vrlo poznate trake "Lady" od Modjo-a koju možete besplatno downloadati.
 

Ekskluzivno iz Kine: Dekova o izdanjima, sceni, koronavirusu i svom humanitarnom radu