Skip to main content
  • ekstrakt
  • 5.11.2012.

Ekstrakt zagrebačkog noćnog života

Ona nezabilazna supstanca koja daje poseban okus, ono nešto čudesno i posebno što čini stvar drugačijom, ono što se čuva u malim bočicama i ne odaje tako lako, sve je to dio Ekstrakta kojeg vam u nastavku predstavljamo.

Naslovna foto

Ekstrakt

Ekstrakt je projekt koji se razvijao kroz faze, stasao s publikom i uspješno odolijevao vremenu. Datira još od kraja 90-ih od kad ima svoje pobornike koji ga i danas slijede po različitm lokacijama po kojima se tijekom godina selio.

Stariji će se sjetiti (under)underground partija u dvorcu Mikulići značajnih za razvoj hrvatske elektronske scene koje je tada još pokrenuo Granik pod nazivom Sequence train i Techstylism. Ekipa koja ih je pratila u podrumu u Mikulućima mogla je slušati ranu glazbenu fazu svih aktualnih domaćih DJ-a poput rezidenata Kikija, Maryja i Felvera, te stranih gostiju kao što su James Ruskin, Marcus Stork, Umek, Kanzyani i ostali.

ekstrakt 2010

No tek 2007. Ekstrakt postaje Ekstrakt. Za njegovo ime zaslužni su Ganik i Novell kao rezidenti novog programa koji u Aquarius dovode Marka Furstenberga, Octexa i Miloša Pavlovića. Sadašnji oblik Ekstrakt poprima zapravo početkom 2010. kad udruženim snagama Ganik, Jolka, DJ Labud (ujedno i autor Ekstraktovih plakata), Mimi i Novell otvaraju novu stranicu zagrebačkog clubbinga uz pažljivo osmišljen design, koncept partija i pomno birana imena gostiju koje dovode.

{soundcloud}https://soundcloud.com/dj-labud/dj-labud-ekstrakt-04-02-2012{/soundcloud}

Prvi party u novom konceptu održao se početkom 2010. godine u klubu Medika sa Marcel Heeseom iz Tresora.Od tada do danas, Ekstrakt se nastavio seliti po raznim zagrebačkim klubovima, a baza su im ipak ostali klubovi Sirup i Masters. Ekstraktiralo se isitina i u Das Hausu, a tradicionalno druženje na Sljemenu znano kao Ekstrakt z bregov, posebno je iskustvo koje je svake godine početkom ljeta iznova veselilo pučanstvo.

ekstrakt3

Bilo je već nekoliko partyja za pamćenje, a najviše su nam se urezali u sjećanje John Heckle, Perseus Trax u Das Hausu, Delta Funktionen i party predstavljanja DJ Labuda široj publici u Sirupu.“ – otkrivaju Ekstraktovci te nastavljaju „Pokrenuli smo i Ekstrakt podcast koji su nam za sada velikodušno snimili Luke Hess, Rivet i Franco Cangelli, a u budućnosti imamo na čekanju neka velika imena koja još nećemo otkriti.

{soundcloud}https://soundcloud.com/ekstrakt/ekstrakt-podcast-003-luke-hess{/soundcloud}

No dobro oni ih možda neće otkriti, ali mi ćemo vas uputiti da pronađete vlastiti ekstrakt za što uzbudljiviji noćni život već ovaj tjedan. U četvrtak 8. studenog Ekstrakt i Sirup vam premijerno predstavljaju američkog glazbenika Convextiona aka E.R.P. (live) kojem će Zagreb biti prva stanica u sklopu europske mini turneje, a već u subotu 9. studenog kad malo dođete sebi zabava se nastavlja u Mastersu uz Basic Soul Unita iz Kanade. Nekima će biti dovoljno i samo da spomenemo label Mathematics. Idealan tjedan da osjetite pravi Ekstrakt ukoliko već niste, a za one koji jesu znaju da nema izostanaka, čak ni opravdanih. 

ekstrakt

brejcha 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star desk