Skip to main content
  • 18.10.2021.

Elon Musk priredio rave uz Borisa Brejchu na otvaranju Tesla tvornice u Europi

Kako bi svečano otvorio svoju prvu Tesla Gigafactory tvornicu u na europskom kontinentu, na periferiji Berlina, čelnik Elon Musk odlučio je tamo organizirati divovski rave.

Piše: 


Elon Musk nije se šalio kada je najavio da će se održati rave u čast otvaranja njegove nove tvornice u Grünheideu, na periferiji Berlina. Događaj je navodno imao festivalski element, u subotu, 9. listopada kada je milijarder ispred svoje velike tvornice dočekao više od 9 tisuća ljudi.

Potonji su tako mogli plesati uz Borisa Brejchu, uživati u zanimljivoj scenografiji, ali i isprobati brojne sadržaje opremljene za tu priliku: šetnice, vrtuljci, vidikovac, arkadne igre, divovske figure robota s balonima, vožnja uz Tesla akcelerator pa čak i Teslinim zavojnicama koje su pulsirale struju u ritmu glazbe.

No, iza zabave krije se prije svega želja američkog poduzetnika da zavede lokalno stanovništvo i buduće kupce Tesla automobila. Tvrtka do danas nije dobila odobrenje za izgradnju svoje tvornice, posebno zbog ekoloških posljedica koje bi mogla proizvesti. Kako bi uvjerio većinu, Elon Musk je imao ideju da Tesline automobile učini dostupnima posjetiteljima i ponudi obilaske tvornice …

Musk je sam prisustvovao događaju, pa je čak tijekom svog govora odgovorio je na pitanja o novoj Gigafactoryju, raznim pitanjima vezanim uz Teslu i novom alkoholnom piću GigaBier, koje planira prodati iz nove tvornice u Berlinu.

U ožujku 2020. Musk je govorio o svojoj želji da uspostavi vlastitu "mega rave spilju" ispod Gigafactoryja nakon što izgradnja projekta završi.

soul gravity desktop
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.