Skip to main content
  • 1.03.2022.

Fanovi i industrija oštro kritizirali objave Nine Kraviz o ratu u Ukrajini

Nina Kraviz je progovorila u objavi na Facebooku i Instagramu o ratu Rusije i Ukrajine.

Piše: 


Kraviz je na komad papira napisala "mir", a zatim objavila putem Instagrama i Facebooka. Dodala je naslov “Molim za mir”. Osim ohrabrenja, 34-godišnjakinja je u odjeljku za komentare dobila mnogo kritika i od fanova, ali i od strane elektroničke industrije.

Na primjer, ukrajinska DJ-ica i producentica Nastia napisala je odgovor na njenoj Instagram objavi slijedeće: „Stalo ti je samo do vlastitog dupeta, draga. Koga ti ovdje pokušavaš prevariti? Znamo da pokušavaš biti najbolja glumica na sceni, ali nitko ti ne vjeruje. Hollywood već plače. Smiješna si."

Njemački umjetnik Michael Klein u međuvremenu je odabrao manje drastične riječi. Napisao je: "Mislim da možeš bolje"

A i na Facebooku su reakcije ponekad bile izrazito oštre i kritične. Jedan korisnik je napisao: „Prestanite se moliti. Imate glas i veliku publiku. Učinite više da zaustavite svog predsjednika. Vrijeme je za djelovanje."

A drugi korisnik je komentirao: "Zamislite da ste jedan od najpoznatijih ruskih umjetnika i sve što možete postići je ovo."

Objava Nine Kraviz dolazi tek tri dana nakon ruske invazije na Ukrajinu. Mnogi su izrazili svoje razočaranje odgovorom na zločin. Iako su mnogi prepoznali da je Kraviz u teškom položaju kao ruska javna osoba, također su istaknuli da je umjetnica mogla učiniti više s obzirom na svoju snažnu platformu i doseg. Korisnici su sugerirali da je Kraviz mogla iskoristiti svoju platformu za podizanje svijesti, prikupljanje sredstava ili u najmanju ruku eksplicitno osuditi rat.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2