Skip to main content
  • 25.05.2022.

Otkazivanje festivala za Ninu Kraviz podijelilo je scenu

Nakon što je distributer Clone Distribution prekinuo suradnju s Ninom Kraviz i njezinom etiketom Trip Recordings, kritike se sada mogu čuti i s drugih dijelova scene i industrije

Piše: 


Nina Kraviz neće nastupiti kako je najavljeno na tri nadolazeća festivala u Europi i SAD-u. Dortmundski Pollerwiesen i Crave u Den Haagu donijeli su odluku da Nini Kraviz ne ponude pozornicu na svojim nadolazećim događajima. Movement Detroit također je objavio otkazivanje nastupa u matičnom gradu techna. Ovdje bi, međutim, odgovornost snosila sama Kraviz.

Nijedna od uključenih strana nije navela razloge. Izjava Nine Kraviz bila je posljednji signal o kontroverznom pitanju oko njenog stava o Rusiji, Putinu i ratu u Ukrajini. Prije toga, mnogi umjetnici sa scene pridružili su se kritici šefa Clone Distribution Sergea Verschuura o šutnji Nine Kraviz. Magazin TIME također je izvijestio o tome kako to pitanje dijeli kulturu.

Glazba ne bi trebala dijeliti već povezivati

Dave Clarke je u svojoj izjavi novinaru TIME-a bio izričito kritičan prema Nini što i ne čudi s obzirom da je Britanac, a s druge strane Danny Tenaglia je stao u njenu obranu pa kaže: "ne mogu zamisliti koliko je teško jednoj visokoj ličnosti poput Nine da se suprotstavi Putinu jer će ona definitivno postati meta i Bog zna što bi se moglo dogoditi njoj i njezinoj nedužnoj rodbini".

Nakon izlaska toga članka Kraviz je objavila izjavu na Instagramu u kojoj se posvetila kontroverznoj temi. „Kao osoba, glazbenica i umjetnica duboko sam dirnuta onim što se događa u svijetu. Užasno je kakvi su postali odnosi moje zemlje", napisala je u izjavi od sedam paragrafa. “Protiv sam svih oblika nasilja. Molim se za mir. Boli me vidjeti kako nevini ljudi umiru."

"Uvijek sam vjerovala da je misija glazbe i glazbenika, elektroničke glazbe, techna i house scene ujediniti potpuno različite ljude brišući granice i obrasce, a ne dijeliti ih!"


 

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop