Skip to main content
  • 15.04.2024.

Francuski noćni klubovi službeno postaju priznati kao “kulturni akteri” prema novom Zakonu

Francusko ministarstvo kulture je prepoznalo vrijednost noćnih klubova i diskoteka u kontekstu kulturnog sektora.

Piše: 

Industrija noćnog života, ali i sami klubovi u Francuskoj su dobili novo važno priznanje. Na društvenim mrežama, francuska ministrica kulture Rachida Dati je otkrila kako će prema novom Zakonu, klubovi službeno postati priznati kao “kulturni akteri“.

Nova legislatura je prihvaćena nakon godina lobiranja brojnih aktera iz industrije noćnog života te kulture kako bi klubovi napokon bili prepoznati kao kulturna poprišta te imala konkretne zakonske regulative i prilike za napredak u tom smislu.

Francuska ministrica kulture je ovu vijest podjelila nakon nedavnog sastanka s akterima iz industrije noćnog života te je poručila “Važno je prepoznati klubove i diskoteke kao kulturne aktere” te je dodala kako im treba pomoći u poboljšavanju uvjeta rada i mogućnostima koje pružaju.

Ova odluka francuskog Ministarstva dolazi na tragu Berlina i Njemačke gdje su klubovi već priznati kao “kulturne institucije”, a sama berlinska techno kultura je od nedavno postala dijelom UNESCO-ovog popisa kulturne baštine.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk