Skip to main content
  • 9.05.2023.

Freilauf se vraća ovog petka u Petom Kupeu uz DJ zvijezdu Gerda Jansona

Janson je jedan od najcjenjenijih DJ-a prema mišljenju publike, kritičara, ali i kolega. Pepi Jogarde vraća na scenu Freilauf koji je ugostio brojna važna imena klupske scene

Piše: 

 

Vožnja nizbrdo na biciklu nakon mukotrpnog uspona bila je motiv za klupski program koji je kasnije odgojio generaciju clubbera. Tražeći riječ za opis osjećaja koji obuzme tijelo kao rezultat lagode i slobode tijekom te aktivnosti, Pepi Jogarde je osmislio naziv Freilauf.

Ne slijedeći kategorizaciju glazbe, Pepi je odlučio preslikati taj osjećaj na plesni podij i pozivanjem gostiju koje je zavolio zbog pristupa i umijeća selektiranja, bez obzira na stupanj popularnosti dotičnih. Neki od njih danas su važne figure klupskog svijeta poput Dixona, Boo Williamsa, Gerda Jansona ili Huneea. Doprinos muzičkoj kvaliteti donosio je i sam domaćin Pepi koji 12. svibnja dovodi obnovljeni Freilauf u Peti Kupe.

A za prvo izdanje u Kupeu stiže provjereno ime – Gerd Janson, DJ koji ni jednu stvar u svom setu ne pušta tek tako, niti svoju publiku podcjenjuje prolaznim, konfekcijskim hitovima. Uživa veliko poštovanje čak i najokorjelijih muzičkih kritičara i cinika, između ostalog i zbog velike strasti za kopanjem po nepreglednom moru underground house i disco produkcije.

Lajtmotiv "glazba bez žanra" okosnica je Gerdovih setova tijekom cijele njegove karijere. House i techno su temelji od kojih polazi, ali slušajući njegove DJ setove redovito se mogu čuti mnogi, često na prvi pogled nepovezani, glazbeni stilovi: funk, synth pop, industrial.

Gerdova glazba je ona koja se neočekivano prišulja i jednostavno obuzme, kvalitetna, nenametljiva, sanjiva i melodična.

FB Event: Gerd Janson 12.5. Peti Kupe

Ulaznice su dostupne putem poveznice: www.entrio.hr/event/freilauf-w-gerd-janson-14108

soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity desktop