Skip to main content
  • alt
  • 9.11.2014.

Gjuro 2 kao rasplesana galerija 11.11

Hah! Mislio si da je ekipa Šuma na umu samo glazbeno nastrojeni čopor? Nikako!

 
Gjuro 2 vam ovoga utorka, 11. studenog, otvara vrata za ponešto drugačije druženje no što ste navikli od rasplesanog teama i započinje program naziva START THE ART!. Oh da, da… glazba je neizostavni dio toga, što će potvrditi Sylph i Gogolesko za pultom,  ali naša utorak eskapada ovdje je posvećena jednoj drugoj vrsti umjetnosti. Dođi, doniraj desetku  i od 19 sati na Medveščaku ćeš moći prisustvovati neobičnoj umjetničko-glazbenoj fuziji. Radi se o izložbi “Bitcoin and the rest “, multimedijalnog umjetnika i slikara Zorana Kutuzovića.

alt

 
O čemu je riječ i što je to bitcoin Sceno? Drago nam je da ste pitali. Dakle, živiš u doba u kojem ti uopće nije potrebno ni izlaziti iz kuće ili se pak presvući iz pidžame ako imaš wifi i neograničenu količinu kofeina. Sve postaje digitalno, tvoja društvenost, tvoj posao, tvoje ljubavi, tvoji porazi i pobijede. Sve će u jednom trenu biti razlomljeno u nule i jedinice koje će bestjelesno i nečujno lutati digitalnim bespućima. 
 
Stoga ako voliš svoj novac držati u materijalnom obliku ispod madraca ili u kutiji od keksa na vrhu kredenca vjerojatno ti slijedeći pojam izaziva mješavinu znatiželje i nelagode. Bilo je za očekivati da će u jednom trenu i novac postati digitalan. Hrpica pixela na ekranu. Ovaj novac je stvoren u potpunosti elektronički softwareom koji vrti algoritme, koje se nećemo ni praviti da razumijemo. Bitcoin je prvi opipljivo/neopipljivi primjer valuta koje su jednako stvarne kao i nestvarne, zajedničkim imenom nazvane kriptovaluta (Cryptocurrency).

alt

 
Kada odeš na www.kupitćuovoiakominetrebajerjebašzgodnodamijesvenadohvatruke.com i kupuješ iz svog naslonjača kupovat ćeš ovim novcem koji će se tada ponašati kao obična valuta no s jednom malom, ali bitnom, razlikom. Službeno nije ničiji. Ni jedna institucija nema monopol nad bitcoinom i ne može mu podizati i rušiti vrijednost.
 
Gospodin Kutuzović nije nov u digitalno elektronskom svijetu. Umjetnik je već odavno samo je sada mixpult zamijenio kistom i odlučio se pozabaviti pitanjima ovog neobičnog monetarnog simulakruma. Na sceni se pojavio u ranim 90-ima i glazbene vode isprobao sa bratom pod imenom KOAN 2, a kasnije pod pseudonimima Tristy Nesh i INAF stvorio respektabilnu DJ i producentsku karijeru. Iz njegovih zvučnika mogli ste čuti sve od tvrdog techna, hibridnog tech housea, decentno elegantnog minimal electro housea i divljeg tribala. Pa ako vas zanima kako ovaj renesansni čovjek zvući u auditornom mediju baci pogled ovdje ili ovdje.
 
Svi ste pozvani, dobro nam došli i još bolje nas našli. Vidimo se u utorak!
brejcha 2
sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.