Skip to main content
  • japan
  • 24.03.2011.

Glazbom pomozimo Japanu

Nakon tragičnih događaja koji su pogodili Japan čini se da svi čine što mogu kako bi na neki način pridonijeli i pomogli njihovom oporavku. Preko 40 glazbenika udružilo se na kompilaciji Nihon Kizuna i još 40 na kompilaciji Snuff Trax for Japan od čijih prodaja novci idu direktno japanskom Crvenom križu.

Piše: 


Glazbenici diljem svijeta udružili su se u onome što najbolje čine i izdali kompilaciju Nihon Kizuna ( u doslovnom prijevodu "veza prijateljstva s Japanom" ) od čije prodaje novci idu za pomoć područijima pogođenim potresom i tsunamijima i koja glazbom podiže svijest i suosjećanje s napaćenim stanovnicima pogođenih područja. Na kompilaciji se mogu naći izdanja 40 različitih autora, glazbenika i izdavačkih kuća poput Kode 9, Kuedo, Rudi Zygadlo, Broken Haze, Circulations Records, All City Records, Daisuke Tanabe, Yosi Horikawa, XLII, Memory 9, Ninja Tune, Kid Kanevil, Om Unit, Paul White, One Handed Music, BD1982, Illum Sphere, Fink, Emika, Mux Mool, Ernest Gonzales, Paper Tiger, Sesped, Jay Scarlett, Elliott Yorke (Royalty), Kan Sano, Onra i mnogih drugih.

Zahvaljujući Internetu kompilacija je bila gotova u 5 dana. Svaki glabenik ili/i izdavačka kuća poslali su objavljeni, neobjavljeni ili za tu priliku napravljen singl, a većina sudionika je direktno vezana s Japanom bilo da se radi o poznanstvima, rodbini ili da su bar jednom posjetili Japan.

Cijena kompilacije je L10, $15, 1,500Y ili 12€ no moguće je donirati i više novaca.  Sve u svemu rijetka mogućnost kupnje toliko dobre glazbe za toliko malo novaca, a još pritom pomažete onima kojima je pomoć prijeko potrebna. Dalje Vas upućujemo na link koji Vas vodi kroz način narudžbe i plaćanja h gdje možete pogledati i detaljan sadržaj te autore, a kompilacija će biti dostupna i preko iTunesa Japan krajem mjeseca.

Na isti način svoj doprinos dali su producenti poput Laurent Garniera, Patrick Pulsingera, Legowelta, Ascii Disco-a, The Modela, Renata Cohena i mnogi drugi na kompilaciji Snuff Trax for Japan sastavljenoj od strane njemačkog producentskog dua Snuff Crew. Laurent Garnier svoj singl Cancel The Apocalypse producirao je prošle godine za moskovski balet i predstavio kompoziciju utemeljenu na biblijskoj temi apokalipse. Možete je poslušati kao i kupiti kompletnu kompilaciju ovdje.

Svi oni se na ovaj način žele odužiti i zahvaliti zemlji izlazećeg sunca koja je internacionalne glazbenike uvijek srdačno i prijateljski dočekivala, a sad kada joj pomoć potrebna u bilo kojem obliku glazba je najmanje što mogu donirati i s kojom mogu i druge motivirati da pomognu.

sonus 2
soul gravity mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
brejcha 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju