Skip to main content
  • 25.03.2011.

Zadnji nastup Faithlessa gledat će se i u kinima

Elektronski glazbeni trio Rollo, Maxi Jazz i Sister Bliss koji se potpisuju kao Faithless nedavno su najavili prestanak zajedničkih nastupa u ovakvoj formi. Svjetska turneja na kojoj promoviraju album "The Dance" završava 8. travnja u londonskoj Brixton Akademiji.

Piše: 

Naslovna foto

Faithless


Taj nastup ujedno će i biti posljednji u ovakvom sastavu te su članovi benda odlučili ovaj povijesni trenutak obilježiti live prijenosom putem satelita za zemlje sjeverne Europe.

Događaj koji je već odavno rasprodan bit će sniman i dokumentiran u HD-u s 5:1 surround zvukom kako bi publika koja ga bude gledala zaista može uživati i plesati. Ova snimka onda ide u kino reprodukciju pa će publika u Irskoj, Njemačkoj, Belgiji, Luksemburgu, Nizozemskoj, Norveškoj, Estoniji, Latviji i Velikoj Britaniji imati prilike pogledati posljednji nastup u posebnom ozračju.

Iz službene objave koju smo pronašli na njihovoj stranici da se zaključiti kako splitski koncert Faithlessa neće biti u ovom sastavu. Naime, za 12. kolovoza na Rivi u Splitu nastupaju Faithless Sound System što je organizator i najavio a radi se od posebnom spektaklu, kombinaciji DJ seta i MC nastupa kojeg izvode dvojac Sister Bliss za DJ pultom i Maxi Jazz kao MC. Pogledajte nastup u prilogu.
{youtube}Z69VkL_U03E{/youtube}

brejcha 2
sonus 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju