Skip to main content
  • cd izdanja
  • 20.07.2012.

Google ubija glazbu?

Iako Google nije direktno optužen za promoviranje piratskih stranica, glazbena industrija ističe kako je Google odbio izbaciti automatsko izbacivanje piratskih stranica prilikom pretraživanja.

Naslovna foto

cd izdanja

Google danas zarađuje oko tri puta više nego cijela glazbena industrija u Velikoj Britaniji, a čim se neko izdanje službeno objavi nevjerojatnom brzinom je dostupno na piratskim stranicama. Vlasnici labela bore s tom činjenicom već dugo, dio rješenja je izdavanje ekskluzivnih izdanja isključivo na vinylima, ali to nije potpuno rješenje. Vlasnik jednog britanskog labela tvrdi kako nije više u mogućnosti prijaviti zlouporabu kojom brzinom se neko njegovo izdanje nađe na „free download“ stranicama koje gogle nudi prve u pretraživaču.

Iako se Google dosad nije izravno krivio za piratstvo, nedostatak njihovih moralnih obveza je očit, jednako kao što je očit i mogući rat glazbene industrije i Googlea, mnogi od vas će pri tom stati na stranu Googlea, jer je glazbena industrija mnogi smatraju i s problemom piratstvom dovoljno jaka.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2