Skip to main content
  • 22.09.2022.

Grčki bog elektronike ARGY u Dubrovniku

Argy je briljira u svemu, od minimala preko housea do techna, s nizom izvrsnih EP-a i ne manje od četiri LP-ja za izdavače kao što su Cocoon, Desolat, Cuttin' Headz, Play It Say It, Crosstown Rebels i Moscow records

Piše: 


Grčki producent s prebivalištem u Londonu, Argy objavljuje glazbu već više od desetljeća, ali ostaje svjež i u fokusu. Ovog petka, 23.09. možete ga poslušati u Revelinu gdje mu se za pultom pridružuju Dancelectric i Kosta Radman.

Još u svojim tinejdžerskim godinama Argy je prvi put shvatio da gaji strast prema estetici. Dizajn zvuka bio je ono što ga je jako inspririralo, te je kao takav odmah krenuo s transformacijom od publike do onog tko razigrava publiku.

Imao sam, i imam, jaku potrebu da izrazim i komuniciram svoju viziju,” kaže, a to je i više nego potkrijepio tijekom godina, i kao producent i kao vješti DJ koji je svirao u proslavljenom Panorama Baru od 20. godine i koji je zadnjih nekoliko godina bio rezident na Ibizi u klubovima kao što su Amnesia, Space, Destino i Pacha.

Argy je surađivao s tako raznolikim umjetnicima kao što su Kerri Chandler i Manuel Göttsching, i sigurno je najmlađi umjetnik koji je uspio okupiti tako velik i raznolik opus na ovoj sceni. Argyjeva rezidencija na Mykonosu, je nešto o čemu se se najviše pričalo na popularnom otoku, zajedno s produženom turnejom diljem Europe, kao i festivalima poput Hideouta i mnogih drugih.

Njegov underground hit iz 2018. 'The Numbers' je podržan od strane širokog spektra DJ-a dovodeći grčkog producenta ponovno na čelo današnje visokokvalitetne scene House glazbe. Nekoliko godina poslije EP "Tataki" za Afterlife ponovno je pokazao da Argy nije slučajnost.

sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk