Skip to main content
  • 27.03.2020.

HDS ZAMP: Info u vezi naknada za DJ licence zbog koronavirusa

Svi zaključeni ugovori za DJ licence za 2020. bit će reprogramirani i usklađeni s poslovanjem u 2020. godini.

Piše: 


Naknada za DJ licence umanjit će se za razdoblje u kojem nije bilo moguće raditi, a postoji i opcija da se za isto to razdoblje DJ licenca produži. Za sve informacije stojimo na raspolaganju na mailu zamp@hds.hr i broju telefona 01/6387-000.

Nastupajući u javnosti DJ uobičajeno koristi umnoženi glazbeni sadržaj na medijima (CD, DVD i dr.) i/ili uređajima za pohranu podataka u njegovom vlasništvu, a koji sadrže tvrdi disk (hard disk) ili neki drugi oblik memorije sa svrhom privremenog reproduciranja (umnožavanja) u MP3 ili neki drugi format. U svrhu omogućavanja legalizacije korištenja reproduciranog (umnoženog) glazbenog sadržaja,  HDS ZAMP i ostale udruge nositelja prava HDU/ZAPRAF i HUZIP sporazumno su dogovorile model naknade za takvo korištenje s DJ sekcijom HGU.

Svaki je DJ od 01. kolovoza 2010. godine u mogućnosti sklopiti pojedinačni ugovor o privremenom reproduciranju (umnožavanju) autorskih glazbenih djela. Plaćanjem predviđene naknade DJ pribavlja odobrenje za privremeno reproduciranje (umnožavanje) autorskih glazbenih djela u obliku iskaznice kojom će na licu mjesta moći dokazati da je korišten sadržaj reproduciran u skladu sa zakonom.

Model naknade možete odabrati ovisno o vašim potrebama, a možete ih pogledati u izborniku Dokumenti. Pojedinačni ugovor DJ može sklopiti u jednoj od naših poslovnica u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu. Kontakte možete pronaći ovdje (Odjel javne izvedbe).

Sve što trebate napraviti jest poslati zahtjev za izdavanje odobrenja, tj. zahtjev za sklapanje ugovora o privremenom reproduciranju (umnožavanju) autorskih glazbenih djela i popis reproduciranih (umnoženih) djela. Pripadajuće obrasce također možete pronaći u izborniku Dokumenti.

Dj licencu možete kupiti i online ovdje.

sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2