Skip to main content
  • kon

iPhone bi uskoro mogao biti blokiran za fotografiranje na koncertima

Dok velik broj ljudi uživa sve fotografirati, pa tako i koncerte i partyje, sve je veći broj onih kojima to sve više smeta.

Piše: 

Naslovna foto

kon

Apple čini se zauzima svoju stranu radom na patentu koji bi omogućio blokiranje kamere iPhonea na koncertima. Dugo je trajalo istraživanje, vaganje i odluka – još od 2011. godine. Tehnologija na kojoj rade nazvana je 'infracrveni signal za blokiranje rada kamere', a koncertne dvorane bi ga mogle uključiti u prostoru ukoliko žele spriječiti fotografiranje i snimanje videa. Vlasnicima mobitela prikazala bi se poruka koja objašnjava da je funkcija trenutno onemogućena

iphone

No, ova tehnologija, osim da bi ljubiteljima fotkanja umanjila zabavu, može se koristiti i na drugačiji način. Dvorane koje koriste tu tehnologiju, istim signalom mogu odašiljati i razne informacije i druge poruke kada su kamere usmjerene u određenom smjeru.

ip

Sudeći po tome što je Appleu trebalo 5 godina da uopće pokrene izradu patenta, čini se kako ovu tehnologiju nećemo vidjeti tako skoro, no u svakom slučaju će biti velika novost kada se pojavi i biti će zanimljivo vidjeti na koje će se sve načine ova inovacija primijeniti.

disco fever mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop