Skip to main content
  • 15.01.2018.

Iz Detroita na riječki karneval dolazi Kevin Saunderson

Rijeka će tokom mjeseca veljače biti u znaku karnevala, a isti se pobrinuo da se o njemu još dugo piše jer sa ulica Detroita stiže Kevin Saunderson.

Piše: 

Početak veljače znači još jedno izdanje riječkog karnevala, a isti će se na da 3. veljače zamaskirati u boje, emocije i energiju Detroita jer za pult stiže legenda, velikan, pionir i inovator Kevin Saunderson. Jedan od članova Bellevillške trojke stiže u Hrvatsku nakon posta od četiri godine kada je u ljeto 2014. stajao za pultom Kanegra Beach festivala.

Nije dugo trebalo da tada mladoj trojci proradi kliker te da zajedno udruže snage, Juan Atkins, Derrick May i Kevin od toga dana su nerazdvojni. Minute, sate, dane, provodili su zajedno te filozofiranjem i razmišljanjem krenuli u stvaranje pokreta zvanog detroit techno. Iz svoga ruralnog grada Kevin sa Atkinsom i Mayom od temelja gradi kulturu koju se štuje, hvali, voli, moli i nosi u srcu dan danas, jednom riječju započeli su izgradnju fenomena.
{youtube}KJxJxr9RlKM{/youtube}

Saunderson je uz to cijeloj sceni donio projekt Inner City sa pjevačicom Paris Grey, koji je mnogim generacijama poslije bio uzor. Još jedan doprinos kojime je industrijski Detroit igrao glavnu ulogu u budućnosti elektroničke glazbe. Jačina i utjecaj traka Big Fun te Good Life osjećaju se i dan danas, a izdane na albumu prvijencu Paradise pokorile su sve top ljestvice.
{youtube}bg2Y0qHg640{/youtube}

Za razliku od Inner Citya kojega je krasila jedna vokalna, mekša nota, Kevin Saunderson sceni je podario projekt E-Dancer u kojemu se predstavljao sa više underground, mračnijom i dubljom stranom. Sa istime je 1988. izdao album Heavenly koji je prošle godine dobio i svoje re-izdanje. Svakako vrijedni spomena su pseudonimi Reese te Kreem. Prvak moderne kulture i impozantni DJ i producent vlasnik je etikete KMS Records koje uveseljava fanove svojim izdanjima više od 30 godina.

Booking.com
Živuća legenda stiže tako obilježiti još jednu epizodu karnevala u Rijeci, a to će se dogoditi u EX port Delta. Subotnjoj noći u glazbeni zagrljalj potrčat će brojni fanovi iz gradova širem države, a tim više jer ulaz je BESPLATAN. Dio ove karnevalske priče biti će još Adoo & Poco Loco, PEZNT, Mark Ash, Fryer te Dino Jukić.

[Event]

Tjedan dana poslije, 10. veljače karneval se seli u dvoranu Filodrommatiaca u večeri koncepta Tipsy Ballrom. Prostor će karakterizirati maske i pokreti, ritam uzbuđenje i pomalo dekadentno okruženje. Vođeni elektroničkim zvukovima na ples vas navode Le Chocolat Noir, Matej Lavka i di.merkl. Ulaz za ovu noć se naplaćaju pa tako do ponoći izdvajate 40kn, a poslije nje 50kn.

 



Booking.com

sea star desk
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2