Skip to main content
  • 16.04.2024.

Izvanserijski DJ-i ovog vikenda u Petom Kupeu: Rødhåd, Aurora Halal, NIKS, ferrari rot…

Peti Kupe će ovog vikenda ugostiti nekoliko izvanserijskih DJ-a. U petak na novo izdanje večeri Sequences stižu zvijezde svjetskih pozornica Rødhåd i Aurora Halal, dok u subotu udruga Zbeletron slavi 15. rođendan uz četiri moćne svjetske i domaće DJ-ice.

Piše: 

Mračno, razigrano i euforično na novom izdanju večeri Sequences ovog petka

Savršeni balans kojim podižu plesni podij odlika je dvoje izvanserijskih DJ-a, gostiju predstojeće večeri Sequences u petak, 19. travnja. Rødhåd i Aurora Halal su među najintrigantnijim i najutjecajnijim imenima elektroničke scene.

Danas etablirana sila u suvremenom technu, Mike Bierbach, poznatiji pod umjetničkim imenom Rødhåd, ozbiljno se bacio u posao. Nastupajući deset godina relativno nezapaženo u Berlinu, usavršio je zanat kako bi postao jedinstven DJ spreman za međunarodne pozornice. Prevagu mu je donijelo pokretanje party serijala Dystopian koji je prerastao u izdavačku kuću.

U vrijeme kada je berlinska scena bila jako prezasićena lepršavom, raznolikom plesnom glazbom, Rødhåd i njegovi vršnjaci krenuli su u formiranje platforme za pravi techno. Doček je bio buran. Iako ima hvaljene produkcije i remixeve na svoje ime, DJ-anje je njegova prava jača strana. Njegov stil je uvijek dubok, snažan i melankoličan – od duba do techna i natrag do housea.

Jednako sjajna je Aurora Halal, proslavljena DJ-ica iz Brooklyna koja je svojim beskompromisnim pristupom technu i houseu stvorila posebnu nišu u krajoliku elektroničke glazbe. Njezino putovanje isprepliće zvuk, viziju i inovacije, postavljajući je kao pravu snagu na suvremenoj glazbenoj i umjetničkoj sceni.

Sjenoviti i psihodelični, njezini live i DJ setovi imaju maglovitu senzualnost i intenzitet plesnog podija koji je naizmjenično razigran, mračan, euforičan i emocionalno ranjiv. Posljednjih 10 godina provela je obilazeći klubove, raveove i festivale diljem svijeta te stekla rezidencije u njujorškom Nowadaysu, berlinskom Berghainu i amsterdamskom De Schoolu. Obilježena analognim sintesajzerima i drum mašinama, njezina jedinstvena zvučna paleta obuhvaća minimal synth, disco, detroit techno i čikaške house korijene.

U ulozi domaćina ovim posebnim gostima ovog puta naći će se Insolate i Antonio Zuza.

Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

FB EVENT: Sequences w/ Rødhåd, Aurora Halal, Insolate, Antonio Zuza

Zbeletron u subotu slavi 15. rođendan uz četiri moćne DJ-ice

Svoj 15. rođendan slavi Zbeletron, udruga koja neumorno organizira evente sa sadržajima za LGBTIQ+ zajednicu te tako pomaže njihovoj vidljivosti i ravnopravnosti. U subotu, 20. travnja u Petom Kupeu Zbeletron vodi na glazbeno putovanje od kojeg će vam otkucaji srca biti jači. Gošće su dvije odlične inozemne DJ-ice kojima je ovo zagrebački debi – NIKS i ferrari rot, a podršku im pružaju domaće Elena Mikac i Doxia.

NIKS inspiraciju crpi iz okoline u kojoj je odrasla, u jugoistočnom Londonu s dubokim afinitetom prema Berlinu, kojeg smatra svojim drugim domom. Spoj tih okruženja duboko je utjecalo na njezin identitet kao umjetnice. Pod utjecajem različitih iskustava tijekom formativnih godina, njezin glazbeni stil ostaje čvrsto ukorijenjen u undergroundu.

Setovi joj vode slušatelje na putovanje kroz različita područja plesne glazbe, odajući počast njenom porijeklu uz moderne i perkusivne elemente s dubokim, ritmičnim prizvucima. NIKS vješto povezuje točke između kultnih britanskih etiketa poput Hessle Audio i pionira elektroničke glazbe kao što su Trevor Rockcliffe i Mr G.

Ovaj je party i savršena prilika da na domaćem terenu vidite zvijezdu u usponu. Setovima koji su istodobno nemilosrdni i razigrani, ferrari rot često pretvara plesne podije u trkaće staze. Malo je umjetnika i umjetnica koji se mogu usporediti sa svestranošću njezine glazbene produkcije.

Suosnivačica berlinskog plesnog i drag kolektiva Dimenzione Danza slijedi strogi pristup jednakih mogućnosti kada koristi različite žanrove plesne glazbe u svojim DJ setovima: od dubokog groovea do oštrih ritmova, njena predanost stvara zvučno iskustvo koje pokreće motore.

Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

FB EVENT: 15 godina Zbeletrona: NIKS, ferrari rot, Elena Mikac, Doxia

brejcha 2
dobar house mobile
Tijekom devet noći od 21. do 30. svibnja u Walt Disney Concert Hallu (Los Angeles, SAD), legendarni njemački pioniri elektroničke glazbe Kraftwerk slave 50. godišnjicu svog albuma Autobahn
dobar house mobile
Tijekom devet noći od 21. do 30. svibnja u Walt Disney Concert Hallu (Los Angeles, SAD), legendarni njemački pioniri elektroničke glazbe Kraftwerk slave 50. godišnjicu svog albuma Autobahn