Skip to main content
  • 15.04.2024.

BBC emitirao novu dokumentarnu seriju o povijesti disca “Soundtrack of a Revolution”

Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.

Piše: 

BBC je zajedno s PBS-om snimio novi dokumentarni serijal u tri epizode u kojemu istraživaju povijest disca – “Soundtrack of a Revolution“. Dokumentarni serijal donosi priču o početku disca u kontekstu underground subkulture te o njegovom prelasku u mainstream svijet i postajanju globalnog fenomena te naposlijetku o nasilju koje ga je umalo uništilo.

Od znojnih podrumskih barova 70-ih u New Yorku do blještavih vrhova globalnih ljestvica, kako je disco osvojio svijet – njegovi počeci, njegovi trijumfi, njegov pad i njegovo nasljeđe.” stoji u najavi serijala u čijem su stvaranju pomogli brojni akteri sa scene poput Honey Dijon, Davida Moraleas i François K-a.

Dokumentarni serijal “Disco: Sountrack of a Revolution” možete besplatno pogledati na BBC-evoj streaming platformi.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2