Skip to main content
  • 2.05.2017.

Jeff Mills dobio francuski orden umjetnosti i književnosti

Zasluga je neobična stvar, idejna os oko koje se vrti kralježnica alternativnog utopijskog društvenog uređenja meritokracije u kojem konkretne akcije, postignuća i generalna dobrobit za mikro i makro društveno nosi najveću težinu.


Unutar elektroničke knjige postignuća, prva svitanja gledao je i potpomagao, na ulicama Detroita rođen i odrastao, techno pionir Jeff Mills. Kombinacija slučaja, ljubavi, truda i unutarnje kombinacije znanstvenika, istraživača, lutaoca, eksperimentatora i glazbenika stvorila je sasvim specifičnu karijernu putanju koja slobodne asocijacije lovi  u sferama koje sežu daleko izvan domene elektroničke glazbe, puštajući krakove u film, umjetnost, orkestralne izvedbe, konceptualno…

Za desetljeća kvalitete, inovacije i doprinosa gospodin Mills je u Francuskoj dobio priznanje gdje je imenovan je časnikom reda umjetnosti i književnosti na privatnoj ceremoniji u Institut du Monde Arabe u Parizu, a medalju mu je dodijelio predsjednik reda Jack Lang.

Iako francuski, nije neuobičajeno dodijeliti orden i strancu pa su tako svoje već dobili Pharell, Eton John, Tim Burton i Van Morrison kao potvrdu njihova zasebnog utjecaja na umjetnost zemlje. Millsovo priznanje ovime slijedi ono iz 2007. kada je već proglašen vitezom reda umjetnosti i književnosti. Nimalo loše za ovog 53-godišnjaka koji je s Mad Mike Banksom u kasnim 80-ima u samim zigotama, 30 godina mlađi iz nule podizao Detroit Underground.

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk