Skip to main content
  • jeff mills
  • 11.03.2011.

Jeff Mills ima moć

Ne, nismo podjetinili i zamijenili ga junakom crtića našeg doba He-Man, nego nam najdraži techno vizionar uskoro objavljuje novi album pod nazivom 'The Power'.

Naslovna foto

Jeff Mills

Kad ne pomiče granice u glazbenom smislu i ne privlači pozornost svojim neupitnim talentom Jeff Mills pušta mašti na volju i prepušta se bespućima svemira kako u glazbenom tako i u doslovnom smislu. Protekle četiri godine Mills se posvetio istraživanju vlastitog bivanja i putanjama koje kriju zvijezde pa njegov novi album  predstavlja gradaciju osobe koja je na neki način izgubila osjećaj pripadanja. Istražujući svemir Mills je po tko zna koji put dosad poželio svoja saznanja prenijeti kroz glazbu i onima koji ga slušaju omogućiti da preskoče barijere ljudskog uma te da izađu izvan prihvatljivog limita.

Sam album očigledno je na tragu njegove posljednje dvije ploče The Sleeper Wakes and The Occurrence, koje su također po zvuku i osjećaju bile dosta science-fiction isprepletene simfonijskim i klasičnim skladbama, više čak i od dosadašnjeg čudnovatog Millsovog izričaja.

Po svojim temama skladbe s novog albuma istražuju pojam vremena, svemira i života izvan našeg poimanja. Nakon dva desetljeća u glazbenom stvaralaštvu ovaj mali-veliki techno čarobnjak želi poručiti da ne brzamo sa zaključcima i da čovječanstvo nije dosegnulo svoj vrhunac. Kad se vratimo na početak priče nije Mills taj koji ima moć nego onaj koji će nama kroz svoj album prenijeti moć kako bi bolje poimali svijet oko sebe.

Novi album 'The Power' izlazi na njegovoj etiketi Axis Records u travnju ove godine a ovdje možete poslušati poprilično mistične i pomalo zastrašujuće pre-singlove s albuma :

{youtube}uWSNlHcEm_I{/youtube}

{youtube}TbYgCvEJsTI{/youtube}

Tracklist
1. The Power (Theme)
2. Microbe
3. The Intruder Emerges
4. A Race to Save Thoughts
5. The Exchange
6. Hallucination
7. Making Contact
8. Watched by What
9. Memory Reset
10. Spiral Therapy
11. The Diagnosis
12. Transformation Complete
13. Amongst the Shadows
14. Drifting Away

sonus 2
brejcha 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju