Skip to main content
  • 26.10.2017.

Jeff Mills inspiraciju za novo izdanje traži u kući Jules Vernea

Čarobnjak iz Detroita, Jeff Mills sprema novo izdanje za svoju etiketu sljedeće godine, a inspiraciju je tražio u kući francuskog pisca romana te pionira znanstvene fantastike.

Piše: 

U Millsovom životu s razlogom se nalazi drugo lice pod imenom The Wizard. Jeff Mills priprema svoj novi projekt "Intuitions", a inspiraciju za sami projekt potražio je u kući Jules Vernea. Legenda Detroita nakon 2015. kada je snimao u današnjem muzeju, a nekadašnjem domu slikara Rembrandta u Amsterdamu i 2016. gdje je u prostoriji studija pisca manga serijala Osame Tezuke u Tokiju još jednom potražio umjetnika koji će mu donijeti prijeko potrebne ideje za njegovo novo izdanje.

Cilj projekta "Intuitions" je stvoriti elektroničku glazbu inspiriranu mjestom gdje je radio veliki pisac, autor "20.000 milja pod morem", "Put na Mjesec" i "Put oko svijeta u 80 dana". Live izvedba koja će se ovih dana dogoditi u francuskom gradu Amiens izlazi sljedeće godine na Millsovoj etiketi Axis Records.
{youtube}t3ZD4yQnUdo{/youtube}

Jeff Mills je od svih izvođača posebna priča, gdje svi ovi dokazi su primjer kako živimo u vremeneu pravog umjetnika kakvog nitko neće moći zamjeniti. Od podizanja detroitske underground scene od temelja do krova, nagrade ordenom Legije časti polovicom godine kada je iz viteza promaknut u časnika i sve do snimanja u kući umjetnika.

Intuitions – Tracklist:
1.”Theory & Plans (The Trip)”
2. “The Believers”
3. “Rocket Spaceship Destination”
4. “Amongst The Stars”
5. “Outer Space”
6. “Fast Descent To The Surface (Eyeball Landing)”
7. “Winds Across The Vast Landscape”
8. “Strange Plants & Other Botanica”
9. “Sleepy Time”
10. “The Feeling Of Being Watched”
11. “Underground & The Moon People”
12. “Captured & Under Their Control”
13. “Bewilded, But Not Confused”
14. “The Escape”
15. “Hero’s Welcome”

 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2