Skip to main content
  • alt
  • 8.08.2015.

Jeff Mills sklada u Rembrandtovoj kući

ADE, globalno križište inovacije, tehnologije, znanosti i glazbe ove godine obilježava svoju 20. godišnjicu postojanja serijom specifičnih evenata.

 
Kao dio serije uključuje se i jedan od začetnika detroitske techno priče, glazbeni lutaoc svime onim novim i neobičnim i majstor starog i poznatog, Jeff Mills. Dan će provesti u kući na Jodenbreestraat u kojoj su stvarana neka od najcjenjenijih umjetničkih djela pod vještim potezima Rembrantova kista.Veliki umjetnik učinio je ovo mjesto domom i poslovnim prostorom od 1639. do 1658., kada je bio prisiljen proglasiti bankrot. Grad Amsterdam je otkupio kuću 1906. koja od tada nadalje služi kao muzej i izložbeni prostor za srodne umjetnike i teme.

alt

 
Kuća je postala postala muzej, a slika iz 1632. “Filozof u meditaciji” inspiracija na temelju koje će Mills složiti tri potpuno nove trake 15. listopada. Kroz sam kreativni proces koji će se odvijati unutar doma velikog umjetnika Mills će kasnije provesti okupljene na ADE Music Talksu u Flamanskom kulturnom centru De Brakke Grond u Amsterdamu. Music Talks je postao jedan od najpopularnijih elemenata ADE Playgrounda u kojem se posjetitelji mogu u opuštenoj atmosferi družiti s umjetnicima koje vole, naučiti nešto, pitati pitanja i slično. Pristup će imati svi vlasnici festivalskih i jednodnevnih ulaznica.
 
Ovo je prva suradnja The Rembrant House muzeja i ADE-a i upravitelj muzeja Michael Huijser je napomenuo: “Techno je oduvijek bio onaj koji ruši granice i skače naprijed. Jeff Mills je majstor za nove generacije, jednako kako je Rembrandt bio za svoje studente”.
 
Jeff je jedan od očeva osnivača techno glazbe i iznimno je nastrojen na premošćivanje jaza između klasične umjetnosti i suvremene elektroničke glazbe. Sam proces stvaranja traka odvijat će se u rekonstruiranom studiju u kojem je Rembrant u 19 godina boravka stvarao svoja djela s pogledom na auroru borealis tolika stoljeća prije no što će postati privremeni glazbeni studijo kada će kistove i palete zamijeniti miksete i žice.

alt

 
Uzbuđeni Mills komentrao je sam nadolazeći event njemu svojstvenim rječitim objašnjenjem: ” Okolina u kojoj se stvaraju umjetničke kreacije može biti jednako važna kao i sam narativ umjetnosti. Atmosfera često može imati direktni utjecaj na to kako se poruka prenosi. Ova sveta mjesta često se održavaju u vrlo skromnim uvjetima, otkrivajući umjetnikov pravi karakter. Ovdje se rađaju i oživljavaju snovi i vizije…”
 
No Mills će ujedno i nastupiti na samom ADE-u. Kralj TR-909-ke po prvi puta će u Nizozemskoj predstaviti show Time Tunnel u skladištu 22  u petak 22. listopada. Na ovome eventu uzeo si je za zadatak povesti prisutne kroz povijest glazbe u kojoj će interpretirati prošlost, sadašnjost i budućnost.
 
Pa za sve detalje, upade i štogod vas još zanima klizni na službenu ADE stranicu.
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2