Skip to main content
  • 20.10.2021.

Još danas imate priliku priključiti se Masterclass radionici uz Insolate

Nakon tri besplatna digitalna iskustva o DJ-ingu dostupna na platformi priceless.com, Insolate će održati i live Masterclass na temu produkcije elektroničke glazbe

Piše: 


Insolate će kroz virtualne Masterclass radionice sve ljubitelje elektroničke glazbe upoznati s alatima i procesima u stvaranju glazbe

Čuvena Osječanka Insolate već duže vrijeme vrijedi za jednu od nositelja hrvatske scene elektroničke glazbe. Uz brojna izdanja na etiketama poput Deeply Rooted, Machine, Modularz i Suara ujedno je zaslužna za život TRAUM-a i Out Of Place vinyl only label-a. Svoje nastupe bilježi diljem svijeta u renomiranim klubovima kao što su Berghain, Rex, Tresor, Unter, te festivalima ADE, Tomorrowland, Dimensions, Exit Fest. Ovog ljeta imala je svoju turneju u Kolumbiji, a protekli vikend nastupala je u praškoj „kapelici“ Sacre Coeur uz Fernandu Martins.

Svoje područje djelovanja širi i kroz radionice u suradnji sa Mastercard-om kroz platformu priceless.com. Prošlogodišnja besplatna radionica DJ-inga pokazala se uspješnom, a ovoga puta se radi održati će trodijelni Masterclass o live produkciji elektroničke glazbe.

NE PROPUSTITE MASTERCLASS RADIONICU U TRI DIJELA UZ JEDNU OD NAŠIH NAJUSPJEŠNIJIH DJ-ICA I PRODUCENTICA

U prvom dijelu ovog posebnog Masterclass tečaja uživo, Insolate će govoriti o drum, rythm i groove kompoziciji te nas naučiti kako koristiti Ableton alate za izradu savršenog groovea. O detaljima tečaja porazgovarali smo i sa samom mentoricom te iz prve ruke doznali što to očekuje sudionike.

Što nam novoga pripremaš u production masterclass radionici koja se održava 21. listopada, po čemu će ona biti posebna u odnosu na prethodne tri? Što će zaljubljenici u glazbu moći naučiti i dobiti ovim iskustvom i kome bi se ova radionica mogla posebno svidjeti? Jesu li polaznicima potrebni neki alati ili predznanje ili su dobrodošli i potpuni početnici?

„Prva velika razlika je u tome što će ovaj projekt biti radionica koja će se održati uživo putem aplikacije Zoom, dok je prijašnji projekt o osnovama DJ-inga bio u obliku unaprijed snimljenih tutorijala.

Ovaj mini Masterclass koji će se održavati na engleskom jeziku putem aplikacije Zoom i u programu Ableton sam koncipirala u 3 dijela: Beginner, Interemediate i Expert.

U prvom dijelu ćemo se usmjeriti na osnove ritma, kako napraviti svoj prvi ritam, od čega se sastoji, što je groove i kako se služiti Abletonovim alatima.

U drugom, Intermediate dijelu, naučit ćemo kako napraviti svoje samplove i to koristeći opet samo Abletonove alate, kako ih učiniti moćnima te kako se koristiti modulacijama kako bismo maksimalizirali efektivnost.

U finalnom dijelu se bacamo na najzanimljiviji dio, a to je kompresija, limiteri i saturatori te kako ih koristiti kako bismo dobili maksimalni potencijal u mixu pjesme.

Kao što ste napomenuli, krećemo 21. listopada u 19 sati, a nastavljamo svaki sljedeći mjesec do kraja godine. Željela bi napomenuti da Zoom i Ableton (demo verziju) možete besplatno preuzeti na njihovim stranicama, a pošto se u startu koristimo samo Abletonovim alatima nisu vam potrebni eksterni pluginovi.

Također, svi polaznici će nakon nastave dobiti pristup snimljenim materijalima i popisom svih pluginova koji smo koristili kako bi nakon odslušane nastave mogli ponoviti sve što smo radili.“

RADIONICA #1 S INSOLATE – ČETVRTAK, 21.10. U 19h

Kako biste pristupili Masterclassu live produkcije elektroničke glazbe potrebno je registrirati se svojom Mastercard® karticom na digitalnom hubu priceless.com te rezervirati svoje virtualno mjesto putem linka.

Masterclass je pripremljen isključivo za korisnike Mastercard kartica, a svaka radionica stoji 90 kuna.

Prijave su moguće do 21.10. do 16 sati.

Suradnja Mastercarda i Insolate dio je programa priceless.com, digitalne platforme koja nudi niz različitih iskustava prezentirajući diljem svijeta ono najbolje od naše zemlje. Upravo među tim jedinstvenim iskustvima, kreiranima posebno za korisnike Mastercard kartica, baš svatko može pronaći nešto za sebe – bilo da se radi o gurmanima željnima novih gastronomskih doživljaja i vještina, avanturistima koji obožavaju prirodu, zaljubljenicima u stjecanje novih znanja koje nam donosi digitalna tehnologija, osobama koje žele uvijek pratiti najnovije modne trendove ili onima koji se jednostavno žele odmoriti na manje uobičajen način.

Posjetite priceless.com i započnite nešto neprocjenjivo™.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2