Skip to main content
  • Avicii
  • 12.11.2012.

Kako je Avicii izbacio Guettu?

Avicii i njegovi „Levelsi“ često su predmet posprdnih odrednica komercialnog EDM-a, ali sviđao vam se ili ne, brojke i činjenice mu idu u prilog.

Naslovna foto

Avicii

U proteklih par godina headlineri američkih EDM festivala poput Ultra Music Festivala redovno su bili Armin van Buuren, Tiesto, i David Guetta, no ove se godine Avicii progurao na to mjesto i to ne samo na američkim festivalima, nego i europskim, recimo na dance areni Exit festivala ili najpopularnijem od svih Tomorrowlandu.

{youtube}qgIGBgAfDk0{/youtube}

Popularnost koja ga je ove godine vinula na vrh Avicii može zahvaliti svom uigranom timu i menadžeru Ash Pournouriju koji se zbog Aviciija ili obrnuto naziva jednim od najspješnijih menadžera EDM industrije. Bilo kako bilo, promo videa, produkcija, PR, sve je to zasluga uigranog tima koji gradi Aviciijevu karijeru.

Moramo priznati da je i tajming bio presudan. U pravo vrijeme na pravom mjestu 2009. našao se mladi Šveđanin i prvi put nastupio na Miami Winter Music Conferenceu. Sve nakon toga išlo mu je u prilog, lokacije i pozornice na kojima je nastupao postajale su sve veće, Avicii se našao u središtu američkog EDM booma i iskoristio ga u svoju korist. Nakon što je dvije večeri nastupio na Radio City Music Hall-u dokazao je da je vodeći producent svoje generacije.

{soundcloud}https://soundcloud.com/marin_0089/avicii{/soundcloud}

Ne zaboravimo modnu kampanju za Ralph Laurena i njegov jeans liniju te specialno izdanje pjesme “Silhouettes” zbog koje se još više približio mainstreamu. A tek Modonna. Sve je počelo na Ultra Music Festivalu kad ga je kraljica popa najavila, ako da tad nije bio dovoljno u medijima tad je osvojio još jednu bazu. Avicii je nakon toga remiksirao Madonnin singl “Girl Gone Wild“ te joj se pridružio na turneji.

I na poslijetku „Levels“ ili bolje rečeno na početku bijaše „Levels“, pjesma i stigma koja će ga još dugo pratiti htio on to ili ne, slava ipak ima svoju cijenu.

soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2