Skip to main content
  • underworld
  • 24.01.2013.

Karl Hyde iz Underworlda objavljuje solo album

Karl Hyde već ranije svijetu obznanio da njegova kreativnost ide puno dalje od onoga što je napravio s Underworldom, nakon samostalne izložbe, izdaje i solo album.

Naslovna foto

underworld

Na albumu nazvanom „Edgeland“ koji izlazi 22.travnja za Universal, Carl je surađivao s producentima kao što je Leo Abrahams, gitarist Brian Ena i suradnik na soundtrackovima Petera Jacksona, te sa s Steve McQueenom i drugima.

{youtube}SG0udMyHAso{/youtube}

Preko dvadeset godina rasla je moja ljubav prema gradskim pejsažima, ljepota propadanja, tragovi guma, sirovost grafita, industrijska buka, osluškivanje razgovora, epidemija kafića i noći provedenih na stražnjem sjedištu vozača koji nikad ne spavaju. Proslava tuđe posebnosti, zabilježavanje mojih putovanja kroz priče koje su mi drugi pričali, Engeland čine mjestom gdje grad susreće predgrađe, gdje čupavi poniji trče kroz pripojena polja i gdje zrak miriše po kemikalijama“ – osebujno je svoj album u službenom priopćenju opisao Carl.

U nastavku možete poslušati prvi singl s nadolazećeg albuma „Cut Clouds“ koji je baš nekako u skladu s ovim melankoničnim vremenom.

{youtube}D4Brfp118S0{/youtube}

Tracklist:
1. The Night Slips us Smiling Underneath it’s Dress
2. Your Perfume Was The Best Thing
3. Angel Café
4. Cut Clouds
5. The Boy with the Jigsaw Puzzle Fingers
6. Slummin’ It For The Weekend
7. Shoulda Been A Painter
8. Shadow Boy
9. Sleepless

soul gravity desktop
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.