Skip to main content
  • 4.03.2019.

Keith Flint iz The Prodigya počinio samoubojstvo

Jutros je u kući u Essexu pronađeno beživotno tijelo Keitha Flinta, pjevača grupe The Prodigy.

Piše: 


Čini se kako si je 49-godišnjak tijekom vikenda oduzeo život, što potvrđuju i šokirani članovi benda Liam Howlett te Leeroy Thornhill objavom na društvenim mrežama.

Keith se godinama borio sa teškom depresijom uzrokovanom uzimanjem kokaina, trave i alkohola. Bend je upravo trebao krenuti na turneju po Americi, a na ljeto su bili ugovoreni nastupi i u našim krajevima. Prošle godine izdali su album "No Tourists" koji je ponovno donio osmjeh na lica fanova.

Bio je zaštitni znak britanske elektroničke scene i Prodigya sa prepoznatljivim pomalo ekscentričnim izgledom i energičnim stilom čime je odvlačio pažnju. Posebno će ostati u sjećanju hitovi Firestarter i Breathe iz 1996.

Britanska policija dala je tijelo na obdukciju. Tragovi smrti upućuju da nije bilo nasilja, a detalji će biti poznati uskoro. Od trenutka smrti Keitha Flinta brojni svjestki mediji i glazbenici odaju počast ovom vrsnom glazbeniku.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk