Skip to main content
  • 13.06.2024.

Intervju s tvorcem Vektora: A/V instalacija Christophera Baudera u Kraftwerk Berlin

Vektor je najnovija audiovizualna instalacija renomiranog umjetnika svjetla Christophera Baudera u Kraftwerk Berlin

Piše: 

Naslovna foto

Kraftwerk Berlin Facebook

EventElevator je iskoristio priliku da razgovara s vizionarom rasvjete o njegovoj laserskoj instalaciji koja oduzima dah. U intervjuu daje uvid u korištenu tehnologiju i strast vlastitih timova iz WHITEvoida i KINETIC LIGHTS.

Foto Kraftwerk Berlin Facebook

Fizički zamah kinetičke instalacije je senzualno, holističko iskustvo koje je daleko dublje dirljivo od trenutnih imerzivnih izložbi koje se oslanjaju „samo“ na prostornu projekciju.

U svom dosad najosobnijem radu, Bauder spaja kinetičko svjetlo iz 50 pokretnih lasera u negativni prostor sa samokomponiranim trodimenzionalnim zvučnim pejzažom kako bi stvorio sinestetičko umjetničko djelo. Bauder je sam skladao i soundtrack za instalaciju.

Foto Ralph Larmann

30-kanalni L-Acoustics L-ISA zvučni sustav koristi se za stvaranje impresivnog zvučnog osjećaja koji je precizno usklađen s pokretima instalacije. Saznajte kako Bauder i njegovi timovi oblikuju industriju događaja svojim neobičnim, prekrasnim kinetičkim svjetlosnim kompozicijama.

Jedinstven prostor pun energije

Kraftwerk Berlin – na Köpenicker Straße, nalazi se bivša termoelektrana Mitte, dio industrijske povijesti Berlina. Izgrađena otprilike u isto vrijeme kad i Berlinski zid između 1960. i 1964., trebala je opskrbljivati ​​toplinom ljude u središtu Berlina. Od 2005. cijela je zgrada opsežno preuređena i proširena te je sada posebno mjesto za izložbe i događanja. Jedinstven prostor pun energije.

sven desk
kruder
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.
hall mob
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.