Skip to main content
  • dino dvornik
  • 6.10.2017.

Kralj Funka Dino Dvornik dobio svoj spomenik u Zagrebu

Jedan od najvećih glazbenika Hrvatske pa i okolice Dino Dvornik, ovih dana dobio je veliko priznanje u obliku spomenika.

Piše: 

Naslovna foto

Dino Dvornik

''Ja sam hipno-tizi-tizi-ran, O yeah''. Svima nam dobro poznati tekst Dinine pjesme Hipnotiziran bila je inspiracija za njegov spomenik. Tematski park rock 'n' rolla u zagrebačkoj Hatzovoj ulici bogatiji je sa još jednu legendarnu skulpturu. Kao što znamo tamo su svoje mjesto dobili Jimmy Hendrix, David Bowie, Amy Winehouse te mnogi drugi, a sada se pronašlo mjesto za spomenik zagrebačkog akademskog kipara Tomislava Heršaka.

Kao što znamo, u spotu za pjesmu Hipnotiziran Dino se pojavljuje u crvenom odijelu sa šeširom na glavi, a u ovoj varijanti prekriven je poliesterom i obojan u crveno kako bi poza bila identična.
{youtube}L02r6fkcz2c{/youtube}

Još samo jedan dokaz koliki je utjecaj Dino ostavio za sobom. Sljedećom prilikom svakako svratite u posjet Kralju Funka. Nedavno je svjetlo dana ugledala i zaboravljena pjesma Dine Dvornika ''Treba Mi Zraka''.

 

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk