Skip to main content
  • 11.03.2013.

Krenula turneja “We Love Detroit”

Kad su prošle godine izbacili kompilaciju "We Love Detroit", Derrick May i Jimmy Edgar nisu ni slutili koliko će dobar odjek imati upravo ovo izdanje.

Piše: 


Na dvostrukom kompilacijskom albumu „We Love Detroit“, Derrick May se fokusirao na inovatore kao što su John Beltram i Carl Craig dok se Edgar odlučio za svoju generaciju poput Kyle Halla i Lando Kai. U uski glazbeni odabir uvrstili su i „Distant Shores“ najupješnijeg hrvatskog DJ-a i producenta Petra Dundova.

Upravo su se Derrick May i Jimmy Edgar spojili kako bi napravili kompilaciju „We Love Detroit“ koja predstavlja rođenje techna iz njegove koncepcije, izrastanja na međunarodnoj sceni i ponovnog otkrivanja preko novih generacija koje su inspirirali njihovi gradski prethodnici. Gotovo 20 godina nakon Jimmy Edgar je techno reinterpretirao i ponovno stavio Detroit na mapu najvažnijeg grada u svijetu elektronske glazbe.
{youtube}0XTkADzK4k0{/youtube}

Iz toga razloga kreirana je svjetska turneja u kojoj će ova dva protagonista pojedinačno ili uz svirke sa određenim gostima promovirati detroitski techno diljem Europe. Zanimljivo, turneja je započela 9. ožujka u talijanskom Napulju, a završava 8. rujna na Ibizi. Među gradovima koji će još biti domaćini našli su se obližnji Beograd i Skopje, dok će splitski nastup Derrick Maya najavljen 13. travnja možda za neke biti samo običan, no prema informacijama koje imamo, iako Split nije uvršten na kartu "We Love Detroit" turneje, Derrick May će svoj novi album promovirati i kod nas.


Edinburg, Barcelona, Zurich, Marseille, Milano, Glasgow, Leeds, Sheffield, Lisabon i Istanbul su gradovi na kojima će se Jimmy Edgar ili Derrick May naći u glavnoj ulozi. Interesantan je podatak, da je jedino beogradski Tube odlučio ugostiti obojicu na turneji, pa će tako 12. travnja za pult Derrick, a dan poslije Jimmy Edgar.

 

dobar house desktiop
soul gravity mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju