Skip to main content
  • 11.03.2013.

Jazz, boogie, house, funk Rustama Ospanova u Zagrebu

Iz Kazahstana su u svemir poletjeli Jurij Gagarin i Valentina Tereškova, smatra se da je čovjek upravo u kazaškim stepama prvi put pripitomio konja, a beskrajne vizure prirode oduzimaju dah.

Piše: 


Kazahstan je možda daleko od Hrvatske ali ipak dijelić njega svatko može upiti kroz glazbeni izričaj nezaobilazne figure Rustama Ospanova koji po prvi put stiže u Zagreb. O svestranosti Rustama Ospanova govori činjenica o preko 100 glazbenika koji su se odazvali njegovom pozivu da dođu u Kazahstan i nastupe na najvećem centralno azijskom festivalu Jazzystan čiji je on pokretač.

Legendarni Marcos Valle, Earl Zinger, Gilles Peterson, Jamiroquai,  Kyoto Jazz Massive, Soil&Pimp Sessions, Lefto, Simbad, Eddy Ramich, Shuya Okino, Reel People, Omar, Jazzanova samo su djelić impresivne i poduže liste izvođača Jazzystana.
{youtube}D_H4y-JBvmk{/youtube}

Nakon što je doveo sam vrh svjetskih glazbenika “sebi kući”, Rustam Ospanov sa istim entuzijazmom putuje svijetom i rado dijeli svoj eklektični glazbeni izričaj najboljeg od jazza, boogieja, housea, funka. 2004. godine Rustam je bio polaznik Red Bull Music Academy održane u Rimu, na radiju Gravity.fm tjedno donosi slušateljima jedinstvene zvukove iz svih dijelova svijeta a njegovi mixevi su uvijek raznoliki i odišu svježinom. Ospanov je trenutno na svojoj europskoj turneji na kojoj nakon Hamburga, Berlina, Pariza i Londona stiže i u Zagreb.
{youtube}Q99qFdlGIqY{/youtube}

Klupski program ko-decks (dio programa Žednog uha) poziva sve u Photo studio Museum (Katran), 16. ožujka od 22 sata na  eklektičnu glazbenu poslasticu u režiji kazahstanskog gosta Rustama Ospanova a pridružit će mu se i domaćin ko-decksa Eddy Ramich te Maja Milich.

Rustam Ospanov (Kz), Eddy Ramich, Maja Milich, Photo studio "Museum", 16. ožujka, 22h, 40kn, obzirom na ograničen broj karata, slanjem svog imena i prezimena prijavite se na ovaj email: photo.studio.museum@gmail.com

soul gravity mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2