Skip to main content
  • 23.01.2016.

KS Promo – Elektronički recept Brune Kirina

Zašto smo ovdje? Dobro pitanje Scenci. Zato jer je prije 15 godina započela priča koja se kotura i dalje kako bi podržavala ono zbog čega je život ljepši.

 
I tako desetljeće i pol od jedne skromne ideje raste nešto što je preraslo svoju inicijalnu funkciju i Klubska Scena, osim samo punkta na koji možeš navratiti kako bi provjerio gdje je i kada party, širi domenu djelovanja.
 
Iz čiste ljubavi i zato jer smo radoholičari (ako voliš ono što radiš nećeš raditi ni dana u životu) nastaje KS Promo pokret koji cilja pomoć mladim ljudima koji tek pišu svoje elktroničke stranice i nemaju benefite medijske mašinerije iza sebe. 
 
Nakon downtempo psy majstora Etsamana selimo se u domenu lika i djela Brune Kirina. Bruno je naglavce u elektroniku s trostrukim saltom skočio 2004. da bi se nakon godina učenja i rada predstavio 2007. u Močvari na "Nucomers Night". Put je zatim odveo na mnoštvo privatnih partyja, ali u pozadini izdanja i dalje cure sa svjetskih labela i uredno se smještaju u kompilacije.

 
Fade out Records si je tako uzeo za zadatak da predstavi hrvatske producente među kojima je uvrstio i gospodina Kirina na svoju progressive house kopiliranu hrpicu sjajnosti, a slično je učinio i Workout Music Service s trakom From West To The East.
 
Sports Audio Tools je odlučio da baš Brunino koračanje prema visinama u Take Me To The Top odgovara njihovoj kompilaciji za 50 Fitness Aerobic Songs vol.3, a Vinyl Loop Records uvrstio je traku Voulez vous coucher na svoj Music Hits Top 100.
 
Traka Communications zaživjela je i na sljedećoj stepenici vizualnog i nastaje i pripadajući videospot. Opasni beat koji te tjera na spastičko trzanje mišića nakalemljen je na video priču o razvoju elektronike, od podizanja prvog računala do njegovih kompleksnijih sestrica i užurbanog ljudskog mravinjaka koji mu služi.
{youtube}WxUH36Gylc0{/youtube}
 
Trake su našle svoj put i od radio valova pa su se tako uglavile na amplitude radio stanice  "Tech Fm Ireland" u Corku i BBC 7 "Asian Network – Pathaan's Musical Rickshaw" u Londonu.
 

 

Dj Miss Motif – Tech Fm Ireland 30.12.2006 (short version) by Neuro Mancer on Mixcloud

 
 

 

BBC – Asian Network – Pathaan's Musical Rickshaw, 28.09.2008 by Neuro Mancer on Mixcloud

 
Trake su se zatekle i u domaćim setovima pa je DJ MM zavrtio Atten-Dance i Atten-Dance vol.2. No kako EP-ji vuku svojim sirenskim pjesmama slobode tako su nastali i From West To The East i Take Me To The Top, oba za Spacelab Records, a Banco de Gaia je uposlio Bruninu ekspertizu kako bi složio DJ mix njegovih pjesama koji je također popraćen vizualnom pričom.
{youtube}FBbj09O3Wmc{/youtube}
 
Bruno jaše i dalje, jednako predan zvuku kojeg voli kao i prvoga dana. Zavitlaj uho u njegovu smjeru i nađi danas nešto novo što ti se sviđa. 
 
brejcha 2
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2