Skip to main content
  • 9.09.2016.

KS Promo: Naiva i minimal techno eksperimenti

KS Promo se u predjesenskoj šihti vraća natrag na esencijalnu sočnu srčiku svoje misije.

 
To bi bilo da ti dragi naš vječno znatiželjan i nezasitan, neumorno u potrazi za novim zvučnim pejzažima i otkrićima, dobiješ priliku povezati se s vrijednim mladim ljudima koje je ugrizla elektronička buba, a još nemaju dovoljno resursa, iskustva i kapitala kojima bi se mogli smjestiti u regularne promocijske kanale.
 
Baš kao što starost i iskustvo nosi sa sobom svoj benefit, jednako tako to čini i mladost i svježina. Nesvjestan još svih pravila i ograničenja slobodniji si kreativnije pristupiti svakom izazovu, izvan kutije, izvan šablona, izvan priča onoga što dobro prolazi, samo eksperiment. Baš ova mjesta na kojima se urođeni talent dodirne s menzurom eksperimentalnog obično rađaju divne priče.

 

 
Jedna takva dolazi od tipa iza aliasa Naiva koji svoje kreativne potencijale usmjerava put synth linija melodija, loopova, rifoova i atmosfera kojima gradi zvučne slikopriče. Kako Naiva radi što radi? Nalukne se u neobično, istraži nekoliko melodija, poneka opskurna zarobi uho, zatim je iščupa kao zasebni monomer i ugradi u techno koncept. Iako štorije nastaju na laptopu i uz virtualni synth program u kojem samouko radi na programiranju ono što Naiva sanja kada polegne glavu je analogna oprema, a kao pogonsko gorivo inspiracije iz mraka izranja lik i djelo Stanislava Tolkacheva.
 
Obično i mainstream, ili underground koji je toliko vani da je unutar glavnih tokova, nisu nešto što posebice interesira današnje lice KS Proma. Za Naivu okviri i granice su samo iluzorne linije za smjestiti unutra njih kategorije mišljenja i više su sugestije smjera no strogo određene barijere. Pa zanima li te dosadašnji opus osjeti se slobodnim razvaliti se na narančasti zvučni oblak Soundclouda i uživaj! Tko zna, možda baš ovdje čeka tvoj novi favorit.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk