Skip to main content
  • electric stimulus
  • 10.01.2013.

Lice kao glazbeni instrument

Eksperimentiranje i zanimljive ideje i ovog nam puta dolaze iz daleke Kine gdje se glazbenici ne bave samo glazbom nego i električnom stimulacijom lica predvođenom ritmom.

Naslovna foto

electric stimulus

Kineski producent Daito Manabe već se godinama bavi proučavanjem tehnologije i zvuka,  najpopularniji je njegov projekt „Electrical Stimulus To Face” u kojem je svoje prijatelje podvrgnuo zanimljivom testiranju spojivši na njihova lica električne senzore. Video je postao internet hit, a kad pogledate kako se lice miče na svaki zvuk kao na koreografiju, onda nam je jasno i zašto.

{youtube}pLAma-lrJRM{/youtube}

Ponovno je posljednjih dana Daito Manabe izazvao veliko zanimanje te je snimljen kratki dokumentarac o njegovoj inspiraciji i gdje su uključeni i drugi djelovi tijela i predmeti kao instrumenti poput Nike-ica. Daito Manabe je osim DJ-inga uvijek težio tome da nastupe učini još zanimljivijima te poveže glazbu u ostale sfere života.

{youtube}xrSFZNb9m1o{/youtube}

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2