Skip to main content
  • 21.08.2016.

Lista najplaćenijih DJ-a u 2016.g.

Osim ako posljednjih desetak godina niste proveli u apsolutnoj izolaciji, vjerojatno ste svjesni da EDM ekipa ubire nevjerojatne zarade, a DJ-i su već neko vrijeme fascinacija onih koji vjeruju da je stajanje za laptopom i povremeno podizanje ruku vjerojatno najlakše zarađen novac u povijesti.

Piše: 


Naravno, nije sve tako kako se čini, ali lova je itekako stvarna iako je, piše Forbes, pala za 1% u odnosu na prošlu godinu pa su najuspješniji na listi ove godine uzeli "samo" 270,5 milijuna dolara. Uglavnom, Forbes je i ove godine objavio listu najbolje plaćenih DJ-a pa da previše ne odugovlačimo, krenimo po redu.

12. Avicii (14,5 milijuna dolara)

Ovaj umirovljenik (povukao se u "mirovinu" u 27. godini), krajem ljeta odradit će svoj posljednji koncert. I dalje će nastaviti raditi glazbu, ali ostavit će mjesta za unosne poslove kao što je onaj koji je isposlovao s Volvom i Ralph Laurenom.

11. Afrojack (15 milijuna)

Poznati Nizozemac u protekloj godini odradio je čak 50 nastupa, a zaradu je pojačao neglazbenim poslovnim potezima kao što je, primjerice, njegova suradnja s dizajnerskom kompanijom G-Star Raw za koju je izbacio kolekciju sunčanih naočala.

10. Dimitri Vegas & Like Mike (15,5 milijuna)

Grčko-belgijski duo (i braća) poznatiji su u Europi nego u SAD-u, ali to ih nije spriječilo da ostvare globalni uspjeh i odrade nastupe na kraju kojih ih čekaju šesteroznamenkasti iznosi.

9. Martin Garrix (16 milijuna)

Ovaj 20-godišnjak je najmlađi DJ na listi, a izvanrednu zaradu ostvario je zahvaljujući nemilosrdnim turnejama. Njegovu predanost i prije svega uspjeh, primijetili su i poznati proizvođači satova Tag Hauer koji su ga angažirali kao njihovo novo zaštitno lice, a za njegovu karijeru brine se menadžer Justina Biebera što ne može biti loša stvar.

8. Kaskade (19 milijuna)

Ovaj 45-godišnji DJ je otac troje djece očito nema namjeru usporiti tempo, a na turneji je veći dio godine. U nedavno intervjuu izjavio je da ga Forbes neprestano zakida za godišnje zarade zbog čega prolazi ispod radara. "Ispod radara" isključivo za Forbes jer nedavno je u Los Angelesu održao koncert na kojem se okupilo preko 20 tisuća ljudi.

7. Skrillex (20 milijuna)

Ovo je stvarno fina parica za bivšeg punkera čijem se "brostep" podžanru predviđali kratak rok trajanja. Nisu mogli biti više u krivu, a Skrillex je ujedno i pokretačka snaga iza velikog povratka Justina Biebera na čijem je albumu producirao pet pjesama. Najveći dio zarade dolazi od nastupa koje održava s Diplom u sklopu zajedničko projekta Jack U.

6. Diplo (23 milijuna)

Thomas Pentz koncertira diljem svijeta ne samo kao solo DJ već i kao član već spomenutog Jack U-a i Major Lazera čiji je veliki hit "Lean On" nevjerojatna senzacija koja u trenutku pisanja ovog teksta ima preko milijardu i 500 milijuna pregleda na YouTubeu. Inače, s grupom Major Lazer imao je čast biti prvi zapadni izvođač koji je nastupio u Kubi nakon njihovog "pomirenja" s Amerima.

5. Steve Aoki (23,5 milijuna)

Iako se u proteklih godinu dana oženio i podvrgao se operaciji glasnica, Steve je uspio naredati čak 198 nastupa. Nazivaju ga najradišnijim EDM izvođačem, a to mu je osiguralo i prilično visoko mjesto na listi. Lova ne dolazi samo od turneja već i pravljenja glazbe za crtić "The Angry Birds Movie".

4. Zedd (24,5 milijuna)

Ova godina bila je itekako uspješna za mladog DJ-a, a osim velikog broja klupskih nastupa naredao je i gomilu festivalskih. U suradnji s Guitar Centerom pokrenuo je i natjecanje kako bi pronašli sljedeću veliku EDM zvijezdu. Nema sumnje da će uzeti i dio tog kolača.

3. David Guetta (28 milijuna)

Guetta je na istom mjestu kao i prošle godine i dalje je jedan od najbolje plaćenih s rezidencijom u lasvegaškom Wynnu. Ove godine bio je i autor himne Eura 2016. pa nema sumnje da je i to ostavilo osjetan trag na njegovom bankovnom računu.

2. Tiesto (38 milijuna)

Kad vam po nastupu plaćaju šesteroznamenkaste iznose, a godišnje ih naredate stotinjak, od Las Vegasa do Vietnama, drugo mjesto na listi čini se logičnim. No, ovaj 47-godišnjak odradio je i kampanju za 7UP što mu je osiguralo i milijunski bonus.

1. Calvin Harris (63 milijuna dolara)

Prvo mjesto nikog neće posebno iznenaditi, a 63 milje čini se kao jako dobar lijek za ljubavne jade nakon prekida s Taylor Swift. Najbolje je plaćeni DJ u Las Vegasu gdje održava rezidenciju, a obveza je toliko da nema vremena ni zadržati se u gradu nakon nastupa već privatnim avionom odmah juri nazad za Los Angeles.

Izvor: www.index.hr

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2