Skip to main content
  • 29.06.2011.

Ljetna bašta Jungle nudi Nathan Colesa

Iako je londonska tech-house mafija na prijelazu tisućljeća stvorila scenu s prepoznatljivim zvukom, tech-house kao pojam zapravo nikad nije ukazivao na jasno definiran, samosvojan žanr. “House s okusom techna” je toliko labav koncept da ga se – ovisno o perspektivi – može vezati za mali milijun primjera iz već postojećih, čvrsto zacrtanih podžanrova housea, pa bila riječ o funkyju, tribalu ili acidu.

Piše: 

Naslovna foto

Nathan Coles


Ne postoje univerzalni, instantno prepoznatljivi elementi “tech-housea”: to je najčešće samo oznaka za kojom ljudi posežu kad nemaju pojma za kojom bi drugom oznakom posegnuli. Što, naravno, ne mora uopće biti loša stvar! Jer fluidnost tech-housea kao kategorije otvara poprilično širok manevarski prostor, omogućujući DJ-ima privrženima toj estetici da budu u vječnom stilskom muvingu – a da pritom ostanu vjerni sebi. Nathan Coles je idealan primjer za to.
{youtube}GOTYsvqeX20{/youtube}

Kao i mnogim drugim Londonerima, Colesu je eksplozija acid housea krajem osamdesetih okrenula život naopačke i pogurnula ga u smjeru DJ-pulta. Nameće se kao značajan igrač radeći serijal partyja “Release” s Mr. C-jem, a zatim zajedno s Terryjem Francisom pokreće legendarnu večer “Wiggle”, te nedugo potom postaje rezident londonskog superkluba Fabric. U međuvremenu se odlučio dokazati i kao producent, što je rezultiralo uspješnim suradnjama s Matthewom Bushwackom i Asadom Rizvijem, kao i remiksima za brojna imena s pedigreom (Hardfloor, Kurtis Blow, DJ Pierre…).

Eto, to bi bilo predstavljanje čovjeka kojeg ne treba posebno predstavljati.

DEFINE YOURSELF IN THE JUNGLE
Petak 01.07. Jungla, Split

Nathan Coles / Wiggle / UK
Jake / ST
Miro

Ulaznica: 50kn

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2