Skip to main content
  • 8.03.2023.

Looney Grandpas, bubnjar i producent dijele ljubav prema etno, world, dub, chill zvuku

Što se dogodi kad spojite bubnjara i producenta? Zarazni psihodelični zvuk

Piše: 

Njihova glazba je kombinacija elektroničkog zvuka, beata, tradicionalnih glazbenih sampleova i bubnjeva.

Looney Grandpas čine Emir Čehaić i Goran Goldberger. Još u 2003. Emir izdaje svoju prvu vinlisku ploču na svom tech projektu Shuma, iza čega su ga pratila brojna izdanja na Tribal Visionu, Beef Recordsu, Gastspielu…S druge strane, Goran je vrhunski bubnjar, član Zli bubnjara te ima karijeru ispunjenu nastupima na ceremonijama, festivalima, kazalištima, ali i prosvjedima.

U zajedničkom radu, pod Looney Grandpas imenom izdaju brojne EP-jeve na etiketama poput Mindspring Music, Visionary Shamanics Records, Indra’s Garden…Poseban naglasak vrijedi staviti na EP Slavic Soulstice koji je zavrijedio nominaciju za nagradu Ambasador u kategoriji Ambijentalno izdanje godine.

Nominirano izdanje je inspirirano slavenskom mitologijom, a kroz četiri trake na EP-ju Looney Grandpas slušatelje vode na psihodelično putovanje kroz povijesni folklor. Elementi iz tradicionalnih slavenskih pjesama imali su važan faktor u kreiranju EP-ja, a isprepleteni su s psihodeličnim teksturama, organskim bubnjevima te glazbenim manipulacijama koje su stvorile mističnu atmosferu.

2022. im je bila posebno produktivna i uspješna godina, a producentski duo je i u novoj godini zavukao rukave. Nedavno su potvrdili da su napravili obrade dviju pjesama za izvođače koje cijene i vole – Psybur i Klaada. Kažu iako je bilo teško obraditi već savršene pjesme, dodali su malo osobnog Looney dodira njima. Iako su trake gotove, ipak ćemo trebati malo sačekati prije nego što ugledaju svjetlo dana.

Kroz prošlost Looney Grandpas su nastupali na festivalima poput Seasplash, a prošlog ljeta nastupili su i na traženom MoDem festivalu za koji su potvrđeni i za ljeto ispred nas kada budu nastupali na The Seed pozornici.

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2