Skip to main content
  • alt
  • 10.02.2014.

LSD dokazano ljekovit

Nedavno su objavljeni rezultati istraživanja švicarskih znanstvenika o LSD-u kojim je dokazano kako je on itekako ljekovit.

 
Švicarci su nastojali dokazati kako LSD terapeutski može pomoći kod pacijenata oboljelih od teških anksioznosti vezanih uz strah od smrti. Jedanaest od ukupno dvanaest subjekata nikada ranije nije probalo LSD i nisu zabilježene nikakve nuspojave. Ovo je tako prvo istraživanje o ovom psihodeliku još od sedamdesetih, a zanimljivo je kako jedina slična studija na psihodelicima u tom razdoblju bila je ona dr. Ricka Strassmana na DMT-u.
 
Dokazano je da LSD pozitivno utječe na smanjenje anksioznosti kod umirućih pacijenata i to na 100%-tnom uzorku što je iznimno bitan podatak. “Ponosan sam što mogu reći da u trideset sesija od kojih je samo osam bilo u placebo domeni nije zabilježena niti jedna nuspojava poput psihoze, suicidalnosti, flashbackova ili anksioznosti… To nam potvrđuje sigurnost za tretmane LSD-om pod punom kliničkom prismotrom”, potvrdio je dr. Peter Gasser.
 
Journal of Nervous and Mental Disease je u izdanju od prosinca objavio pune rezultate ispitivanje uz zaključak kako je riječ o’pozitivnim trendovima vezanim uz LSD i anksioznost’, kao i potvrdu sigurnosti postupka, dobru učinkovitost i ohrabrujuće rezultate za budućnost. LSD je tako nakon četrdesetogodišnje znanstvene blokade na dobrom putu da postane jedan od službeno prihvaćenih lijekova za psihološke poremećaje što će nedvojbeno otvoriti i mogućnosti za laboratorijska testiranja prirodnih psihodelika.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2