Skip to main content
  • 20.12.2022.

Lunar Dawn s albumom -The Purge- obilježili povratak iskonskim i izvornim zvukovima

Lunar Dawn već poznati dvojac koji čine Saša i Kristijan iz Mošćenice, ove se godine vraća sa svježim albumom na već tradicionalnom domaćem labelu Neogoa Records

Piše: 

 
Album naziva "The Purge" dostupan je na Bandcamp stranici kao digital i kao CD u ograničenom broju primjeraka pa zato požurite po svoju kopiju. Također je nominiran za Regionalni album godine na Ambasadoru 2022., a traka s istoimenog albuma "Loose Me" osvojila je nagradu za Goa/Psy Trance izdanje godine u Hrvatskoj.


Foto Todor Milivojević

Album koji je izronio iz perioda koji je obilježila globalna pandemija i nekoliko godina prije i poslije nje, u kojima se materijal "pacao" i dozrijevao, napokon je ugledao sunce i sletio na scenu taman na vrijeme da pronađe svoje mjesto u playlistama za ovu zimu.

Sam naziv nagovještava zaokret u stilu i povratak iskonskim, izvornim zvukovima koji su zapravo sam početak Lunar Dawn projekta, mračne dubine koje fanovi još nisu imali prilike čuti. Inspiriran teškom industrijom, ljudskim najnižim porivima i strahovima i sirovim zvukom, sigurno će izazvati i kontroverzu među slušateljima Lunar Dawn zvuka.

Dijelove albuma mogli ste čuti uživo i prošli mjesec u klubu Željezničar, 25.11. gdje su Lunari zajedno s ostatkom ekipe poveli "Train to the next Dimension" iliti vlak u drugu dimenziju. Za ovaj party Lunari su spremili set prožet starim već pomalo i zaboravljenim trakama koje dugo nisu svirale te novim materijalima kojima su očeličili cipelice na flooru.

Podsjetimo se, Lunari su još 2016. na prvom Ambasadoru dobili nagradu za "Triglav" kao najbolji album koji su izdali za Neogoa Rec.

sea star mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2