Skip to main content
  • 10.11.2021.

Matroda je zauzeo 29. mjesto među 100 najboljih producenata svijeta u 2021.g.

1001Tracklists ugošćuje nagradu Top 101 Producers od 2017. godine, a nagrade se iz godine u godinu povećavaju.

Piše: 

Svečana dodjela nagrada održava se svake godine na svjetski poznatoj godišnjoj konferenciji elektroničke glazbe Amsterdam Dance Event (ADE). Ovogodišnja dodjela nagrada održana je u srijedu, 13. listopada, a brazilski DJ/producent Vintage Culture zauzeo je prvo mjesto, dok se naš Matroda među 101 producentom pronašao na 29. poziciji.

Godinu prije završio je na 25. mjestu, a 2019. je bio 76.

Rođeni Zagrepčanin s prebivalištem u Los Angelesu, trenutno je na velikoj turneji po Americi. Pretprošle godine bio je 76. na ovoj rang listi, a inače je jedan od naših najistaknutijih predstavnika i ambasadora na globalnom nivou. Nastupi, druženja i podrška onome što radi, najvećih svjetskih glazbenih faca poput Dipla, Idrisa Elbe, Calvina Harrisa, DJ Snake-a i brojnih drugih, te više od 50 milijuna slušanja na online platformama, samo su odraz njegove kvalitete.

Brazilac Vintage Culture je imao je godinu iz snova s izvanrednim remiksom pjesme “Love Tonight”, te izdanjima na kultnim kućama kao što su Defected Records, uz plesne crossovere na Spinnin’ Records i remiksirajući izvođače od Tiësta do Claptonea i RÜFÜS DU SOL.

Među Top 10 još su David Guetta, Kryder, Armin van Buuren, John Summit, Mr. Sid, Camelphat, Oliver Heldens, Biscits i Tiesto.

Top 101 Producers 2021. odražava kumulativni iznos za pjesme reproducirane od 1. listopada 2020. do 30. rujna 2021. Top 101 Producers 2021. uključuje izvođače čije su pjesme najviše podržavali DJ-i na 1001Tracklists.com. Rangiranje se izračunava zbrajanjem jedinstvene DJ podrške svakog izvođača između 1. listopada 2020. i 30. rujna 2021.

Što je jedinstvena DJ podrška?

Jedinstvena DJ podrška je jedan izvođač koji podržava jednu pjesmu.

    Ako po tri izvođača reproduciraju pjesmu jednom, to se računa kao tri jedinstvene DJ podrške.

    Ako jedan izvođač reproducira pjesmu tri puta, to se računa kao jedna jedinstvena DJ podrška.

    Ako jedan izvođač reproducira dvije vaše pjesme, to se računa kao jedan bod po pjesmi, tako da podržava dva jedinstvena DJ-a.

Koje vrste DJ podrške se računaju?

U bazi podataka 1001Tracklists računamo DJ podršku od kvalificiranih DJ-a. Za radijske emisije računamo emisije koje su pokazale dosljednu slušanost i distribuciju. Redovito pregledavamo sve emisije na webu kako bismo odredili emisije koje se kvalificiraju za ubrajanje u ljestvice.

Jedan umjetnik može podržati drugog umjetnika najviše 5 puta kako bi se uračunao u rangiranje. Na primjer, ako David Guetta podržava Olivera Heldensa na 10 različitih pjesama, to će se računati kao 5 jedinstvenih potpora za rangiranje.

Koje pjesme ispunjavaju uvjete?

Pjesme su uključene ako su ih podržala najmanje tri DJ-a i imaju jedno ili oboje od sljedećeg:

    Datum prvog izlaska u posljednje dvije godine.

    Prva puštanje u posljednje dvije godine.

Kako se izračunava ocjena svakog umjetnika?

Lako! Sažimamo jedinstvenu DJ podršku za svaku pjesmu izvođača kako bismo generirali njihov ukupni iznos, a time i njihov položaj na ljestvici.

Top 100 na linku ovdje.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2