Skip to main content
  • 6.11.2017.

Matrodamania po svijetu se nastavlja, slijede turneje u Tokiju i Kini

Matija Rodić u svijetu EDM glazbe predstavlja se pod imenom Matroda, s kojim dobiva support od velikih faca, a nakon turneje po Kanadi i Australiji, uskoro stiže na azijski kontinent do Tokija i Kine.

Piše: 

Kada pričamo o EDM glazbi, ne možete, a da ne saznate za ime Matroda, domaća snaga koja već sada u mladoj fazi života bilježi brojne uspjehe, a čini se kako se tek zagrijava i od njega se mogu očekivati još veće stvari. Sada već prije dvije godine, Matroda se pokazao svijetu kao ime koje puno obećava, kada je njegov remix California u suradnji sa Chris Lakeom potpisao label Ultra Music. Ujedno mu je taj remix otvorio vrata brojnim drugim labelima kao i nastupima koji mu slijede.

Do današnjeg dana, nanizao je brojne uspjehe i prvo je hrvatsko ime koje je potpisalo za Spinnin' Records gdje je prošle godine izdao traku Chronic. Samo tri mjeseca poslije nje za Spinnin' je izdao još jednu traku, Flow.

Ova godina potvrđuje da se Matrodamania nastavlja, još više i jače nego ikada prije. U produkcijskom smislu, ove je godine izdao puno stvari i redom sve za velike labele. Godinu je započeo izdanjem za Dim Mak, label čiji vlasnik je Steve Aoki, gdje je prvo izdao Ghetto Funk, nakon koje je izašala traka Get Down u suradnji sa Wessom, te zadnje izdanje za Dim Mak mu je Bo$$ EP. Stigao je do labela HelDeep, vlasnika Oliver Heldensa, za koji je izdao On My Mind.

Krenemo li pričati o supportu imena koja su ostala zadivljena njegovim produkcijskim skillovima, trebalo bi nam puno vremena da ih sve izdvojimo, jer nema tko ga nije supportao. Martin Garrix, Avicii, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell, W&W, The Chainsmokers, Oliver Heldens, sve su to uspješna imena u svijetu EDM-a koji su prepoznali kvalitetu koju u sebi nosi Matroda. Njegov remix za jednu za Migos – Bad adn Boueje na SounCloudu se preslušao više od milijun i pol puta.

Od nastupa, Matroda je nastupao u susjednoj Sloveniji, te Njemačkoj, a na mađarskom Sziget festialu nastupao je na Dim Mak stageu zajedno za Diplom, Skrillexom, Dillon Francisom te Steve Aokiem. Preletio je također i preko bare, do Kanade i Australije gdje je imao uspješne turneje. Njegove trake vrtili su najveći DJ-i EDM-a na najpopularnijim festivalima poput Tomorrowlanda, Ultre u Miamiu te Coachelle. Može i pohvaliti mixom za BBC Radio 1 u emisiji Diplo & Friends.

Matroda nema vremena za odmor i u pripremi već ima hrpu novih EP-a i traka za izdati, gdje će se pronaći i pokoja suradnja. Ovih dana putuje u Tokio, nakon čega slijedi kraća turneja po Kini, a onda krajem iduće godine, mlada karijera Matrode mogla bi dobiti još veći twist kada bi se trebao preseliti u Los Angeles.

[FB]
[SC]
[W]

sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk