Skip to main content
  • 12.03.2023.

Maxi Jazz je 24h uoči smrti snimio emocionalni video o životu, molitvi i svemiru

Ovo su posljednje riječi Maxi Jazza koje je snimio u emocionalnom videu 24 sata uoči smrti, a objavljen je par dana nakon smrti

Piše: 

Maxwell Fraser rođen 14. lipnja 1957., a preminuo 23. prosinca 2022., poznatiji pod umjetničkim imenom Maxi Jazz, bio je britanski glazbenik, reper, pjevač, tekstopisac i DJ.

Najpoznatiji je po svojoj ulozi frontmana i glavnog vokala britanskog elektroničkog sastava Faithless od 1995. do 2011. i 2015. do 2016. godine.

Maxi u svom posljednjem obraćanju javnosti progovara o životu, molitvi i svemiru u vrlo srdačnom govoru, a pritom je nešto i odsvirao na gitari.

"Ovo je ono što želim da znate o životu.

Ista životna sila koja je stvorila cijeli Svemir teče kroz vas.

Što znači da svugdje gdje postoji svemir, tamo postoji vaš život, gdje se nalazite. To je u konačnici Svemir, a Svemir ste vi.

Ova spoznaja zahtjeva temeljnu promjenu stava prema molitvi.

Kada molite, ne tražite pomoć ili barem ne biste trebali. Vi govorite Svemiru što želite da se dogodi u vašem životu.

Ovo funkcionira na isti način kao i sklekovi. Jedan pritisak ili čak desetak neće vas učiniti jakima. Morate to činiti svaki dan i ne odustajati.

Naposljetku, ono što želite, ono što želite vidjeti da se dogodi, događa se sasvim prirodno u vašem životu, iako se nekada činilo nemogućim.

Molim vas, uzmite to od mene. Što god vaše srce želi. Bilo da se radi o novoj gitari ili novom poslu ili svjetskom miru, molite snažno i držite se toga."

Na stadionu Crystal Palacea, kluba koji je obožavao, nedavno je otkriven mural u spomen na njegov lik i djelo, s obzirom da je bio i sam dio ovog kluba.

sonus 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 2