Skip to main content

10 hitova Faithlessa obilježili su generacije partijanera

In memoriam frontmena Faithlessa prisjećamo se njihovih najvećih hitova

Piše: 

Prije nekoliko dana vijest o smrti osnivača i bivšeg frontmena Faithlessa, Maxija Jazza odjeknula je kako elektroničkom, tako i cijelom glazbenom scenom. Engleski elektronički bend Faithless ostavio je dubok trag u glazbenoj povijesti, a svojom glazbom su brisali tradicionalno postavljene žanrovske granice.

Bend je osnovan 1995. i aktivno je djelovao do 2011. kada je uzeo pauzu do 2015. da objave album Faithless 2.0 i odrade posljednju turneju s Maxi Jazzom koji je bend napustio godinu dana kasnije. Iako je bend ostao bez svog osnivača i frontmana, Sister Bliss i Rollo su nastavili nastupati i raditi glazbu pod imenom Faithless.

Kroz svoju gotovo tridesetogodišnju povijest, bend je prodao na milijune ploča, a otkako su glazbeni streaming servisi preuzeli glavnu ulogu u distribuciji glazbe, Faithless i dalje broji milijunsku slušanost svakog mjeseca.

Ovih deset traka obilježilo je generacije partijanera.

Insomnia

Apsolutno najveći hit Faithlessa, koji je objavljen 1995. kao njihov drugi singl. Zbog svog uspjeha ponovno je objavljen 1996. na debitantskom albumu Reverence, a kroz godine je dobio niz obrada.

God Is a DJ

Traka s drugog studijskog albuma, osvojila je top ljestvice diljem svijeta 1998. kada je izašla, a dan danas dobiva svoje obrade.

We Come 1

Uz Insomniju, traka koja je zauzela najviše mjesto na britanskim top ljestvicama. Posebnost trake je Maxijevo pozivanje na zajedništvo što je ovo izdanje i obilježilo.

One Step Too Far

Posljednji objavljeni singl s trećeg albuma Outrospective, na kojem je kao gostujući vokal pristigla Rollova sestra Dido.

Why Go?

Traka koja ima baladsku verziju s Boy Georgeom i plesnu s Estell.

Mass Destruction

Traka koja uz opasno dobar beat nosi i duboku političku priču svoje mjesto je našla na albumu No Roots.

Don’t Leave

Treći objavljeni bendov singl, koji je svoje mjesto našao u filmu iz1997. “A Life Less Ordinary”.

Reverence

Traka po kojoj je njihov debitantski album dobio svoje ime.

Salva Mea

Prvi objavljeni singl benda, kojem je svoj vokal dala Dido, inače Rollova sestra.

Tarantula

Najpoznatija stvar s njihovog trećeg albuma Outrospective, koja je zanimljivo i njihov treći objavljeni singl s tog albuma.

brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop