Skip to main content
  • 24.12.2022.

Umro je legendarni pjevač Faithlessa Maxi Jazz

Tužnu vijest o smrti pjevača i osnivača kultnog elektroničkog benda, potvrdili su na društvenim mrežama Faithlessa

Piše: 

Maxi Fraser, poznatiji kao Maxi Jazz preminuo je mirno, u snu u 66. godini života. Ostali članovi Faithlessa obratili su se obožavateljima na društvenim mrežama u objavi.

Slomljenog srca javljamo da je Maxi Jazz sinoć mirno umro u snu. Bio je čovjek koji je promijenio naše živote na toliko mnogo načina. Dao je pravo značenje i poruku našoj glazbi. Također je bio ljupko ljudsko biće koje je imalo vremena za svakoga i mudrosti koja je bila i duboka i dostupna.” pišu Rollo i Sister Bliss te dodaju: “Bila je čast i, naravno, pravo zadovoljstvo raditi s njim. Bio je briljantan tekstopisac, DJ, budist, veličanstvena pojava na pozornici, ljubitelj automobila, beskrajni govornik, prekrasna osoba, moralni kompas i genij.”

Faithless je osnovan 1995., a Maxi Jazz je bio frontman benda sve do 2011. i kratki period za vrijeme 2015. Neki od najvećih hitova koje je napravio su “Insomnia”, “God Is A DJ” i mnogi drugi bezvremenski elektronički hitovi.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk