Skip to main content
  • medika
  • 8.05.2012.

Medika pred zatvaranjem

Jedno od bitnih mjesta zagrebačke alternative Autonomni kulturni centar Medika nalazi se pred zatvaranjem…

Piše: 

Naslovna foto

medika

Opet se politka odlučila uplesti u kulturnu i glazbenu ponudu noćnog života Zagreba, tako što se cijena najma prostora u kojem se nalazi Medika odlučila popeti na 300 posto veću cijenu nego što je dosad bila. 

Nakon Kulušića Lapidarija, Tvornice Kulture i Močvare na red je došla i Medika, kojoj prijeti zatvaranje nakon četiri godine rada, zbog iznenadne odluke Grada da najamninu prostora povisi za 300 posto! Medika je nastala tako što je skupina Attack zauzela napuštenu tvornicu usred grada, u Pierottijevoj ulici, te je revitalizirala i uredila u jedno od najposjećenijih mjesta za izlazak u Zagrebu. Pritom su se susretali sa konstantnim opstrukcijama Milana Bandića, koji se nakon otvaranja Medika tamo pojavio i na proslavi Nove godine u cilju lovljenja glasova, i Duška Ljuštine, koji je – dok je formalno vodio zagrebačku kulturu – ekipi iz Medike redovito otkazivao sastanke i davao obećanja koja nikad nisu ispunjena – izvještava Tportal.

Izgleda da alternativci nemaju dovoljno debele kuverte kao narodnjački klubovi koji za divno čudo nemaju problema s dozvolama, gradskim vlastima i zatvaranjem prostora.

Iz organizacije programa u Medici pozivaju na prosvjed u subotu, 19. svibnja i to na Cvjetnom trgu u 13 sati. Iste večeri slijedi i besplatan program u Medici na čak tri floora. Pridružite se kako bi nešto zajedno promijenili!

sonus 2
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
brejcha 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju