Skip to main content
  • 4.10.2011.

Moby je razmišljao o prekidu glazbene karijere

Američki glazbenik koji je svoj peti studijski album "Play" prodao u više od 10 miljuna primjeraka što ga je učinilo jednim od najuspješnijih umjetnika elektronske glazbe svih vremena, razmišljao je prije njegova izdanja napustiti glazbu i posvetiti se obrazovanju.

Piše: 

Naslovna foto

Moby


"Razmišljao sam o povratku u školu i poslu koji bi radio nakon toga".

Kada ga je album "Play" doveo na sam vrh 1999.g., Moby je otišao u krivom smjeru što i sam priznaje. Počeo je na veliko partijati. Osim što je kupio kuću u New Yorku unutar koje su uređeni minijaturni disco i spa centar za dekadentne partije ubrzo je došao do zaključka da tako dalje ne može.

"Iako sam tada znao svirati pred 10,000 posjetitelja i prisustvovao najluđim celebrity partijima uz mnoštvo alkohola i droge, to me odnijelo predaleko. Ubrzo se uspostavilo da živim život u kojem ne uživam", ističe Moby.
{youtube}JW4AKNjQ1FI{/youtube}

Ta bijedna potraga za razvratom samo ga je kočila u daljnjem radu. Promjenio se. Tada se rodio novi Moby. Novi Moby piše pjesme i nije opterećen vremenom hoće li neka od tih pjesama postati hit ili ne.

"Volim jednostavnost. Ništa me ne čini sretnijim nego kad pišem pjesmu koja sadrži samo jedan ili dva akorda jer djeluje kao odlična uvreda na račun svoj toj kompliciranoj glazbenoj teoriji s kojom sam se prije zamarao. Trenutačno nisam zainteresiran raditi pop pjesme koje će se vrtiti na komercijalnim radijima i prodavati. Pokušavam producirati glazbu koju zaista volim".

brejcha 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star desk